Adzuna logo

Design Engineer, werktuigbouwkundige installaties

Plaats: Maastricht
Bedrijf: Arcadis
Experteer
Solliciteren

Jij kunt je vastbijten in het ontwerpen van duurzame werktuigbouwkundige gebouwinstallaties. Je wilt jezelf verder ontwikkelen tot ervaren Design Engineer binnen de installatietechniek.

Wat ga je doen?

Als Design Engineer werktuigbouwkundige installaties ben je binnen Sustainable Building Services & Physics (SBS&P) verantwoordelijk voor het opzetten en uitwerken van werktuigbouwkundige gebouwinstallaties. Het gaat bijvoorbeeld om; energieopwekking en distributiesystemen, ventilatie-, verwarming- en koelinstallaties. Je maakt onderdeel uit van een projectteam en je pakt zelfstandig of samen met een ervaren Engineer, de verantwoordelijkheid op voor de werktuigbouwkundige installatietechnische vraagstukken. Je werk doe je in een digitale BIM-werkomgeving, gebruikmakend van o.a. Autodesk producten als Revit en BIM360Docs. “De lat iedere keer weer hoger leggen” is kenmerkend voor de adviesgroep SBS&P, er wordt dan ook al veelvuldig gebruik gemaakt van Virtual Reality. Binnen het ontwerpteam stem jij jouw ontwerp af met directe collega’s en met de andere betrokken disciplines, zowel binnen Arcadis als ook zeker buiten de deur met andere ontwerp partijen.

In jouw rol als engineer krijg je veel vrijheid, verantwoordelijkheid, bevoegdheid en ondersteuning om je rol op niveau te bekleden. De organisatie en onze klanten zijn veeleisend en dat betekent dat we naast het verbeteren van inhoudelijke kennis veel aandacht besteden aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Binnen Arcadis zijn er vele mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen aan de hand van zowel interne als externe opleidingen en trainingen. Vanwege diverse mogelijkheden binnen SBS&P, gaan we graag het gesprek aan over jouw wensen en verdere ontwikkeling.

Je komt te werken in een enthousiaste hechte groep collega’s binnen de multidisciplinaire adviesgroep Sustainable Building Services & Physics met vertegenwoordiging in de kantoren Rotterdam, ’s-Hertogenbosch en Maastricht. De projecten hebben een multidisciplinair karakter, zowel nationaal als internationaal. Het delen van kennis en samenwerken met verschillende disciplines is essentieel om voor klanten de meest doordachte, hoogwaardige en strategisch duurzame oplossing te realiseren.

De gebouwgebonden installatietechniek is o.a. door de doelstellingen van het klimaatakkoord, de energietransitie en digitalisering van technieken in beweging. Binnen adviesgroep SBS&P realiseren we oplossingen samen met onze klanten waarbij we antwoord geven op deze vragen binnen de installatietechniek in de gebouwde omgeving.

Dit doen we bijvoorbeeld door het opstellen van strategische adviezen met betrekking tot doelstellingen voor gezonde gebouwen, CO2 reductie, het ontwerpen van duurzame gasloze gebouwen die bijdragen aan de totstandkoming van de energietransitie, het ontwerpen van WKO- en PV-installaties, smart building oplossingen etc.

Momenteel werken we aan projecten als o.a.:
Ontwikkeling van Wonderwoods in Utrecht: ,
Uitvoering nieuwbouw Rijksuniversiteit Groningen:
Renovatie Binnenhof:
Wat vragen wij?

Wij zoeken een leergierige engineer die van aanpakken weet en uitdagingen niet uit de weg. Je wilt jezelf verder ontwikkelen, bent nieuwsgierig naar nieuwe oplossingen en krijgt energie van de uitdagende vraagstukken rondom klimaat en de energietransitie. Je bent enthousiast en ondernemend, je werkt doelgericht en bent overtuigend.

Jouw profiel:

  • Afgeronde hbo of wo opleiding werktuigbouwkunde;
  • Minimaal 2 jaar werkervaring binnen de installatietechniek of vergelijkbaar;
  • Intrinsiek gemotiveerd om te werken aan de verduurzaming van gebouwgebonden installaties;
  • Praktisch gericht met affiniteit voor gebouwgebonden installaties;
  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden;
  • Schriftelijk en verbaal sterk in zowel de Nederlandse als Engelse taal;
  • Ervaring met Building Information Modelling (BIM) in Revit is een pré.

Wat bieden wij?

Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie ‘Improving quality of life’. Dat is wat ons verbindt en inspireert. We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren. Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

Onze cultuur helpt jou je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitdagende en duurzame projecten. Denk hierbij aan (digitaal) ontwerp, advisering, engineering, project- en managementdiensten in de natuurlijke en gebouwde omgeving.
Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team. Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van andere disciplines. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

Arcadis geeft jou de ruimte om ideeën verder te ontwikkelen en biedt goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Wij hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaatafhankelijke winstuitkering. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

Contactinformatie

Heb je vragen of is deze vacature niet helemaal wat je zoekt? Neem dan contact op met Ron van Mourik, Corporate Recruiter, op telefoonnummer +31 6 52342947 of via ron.vanmourik@arcadis.com. Ook voor andere vragen of mogelijkheden bij Arcadis help ik je graag verder. Ben je klaar om te solliciteren dan ontvangen wij graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op careers.arcadis.com.

Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. #LI-RON

Job Summary
Job number: 7193
Date posted : 2022-07-26
Profession: Design & Engineering
Employment type: FULL_TIME
Solliciteren

Salarisverdeling

Bekijk de salarisrange voor alle:

Vergelijkbare vacatures

Piping Design Trainee
Dosign Engineering
Maastricht
Piping Design Trainee
Dosign Engineering
Maastricht
Servicemonteur Werktuigbouwkunde
€ 2600 - € 3500
WR.nl Solliciteren
Geleen , Limburg , 6161 DC
Mechanical Design Engineer
DPA Professionals
Heerlen
Design engineer - chemie
Four Life Sciences
Mechelen