Adzuna logo

Omgevingsmanager waterveiligheid

Plaats: Arnhem
Bedrijf: Arcadis
Experteer
Solliciteren

Jij bent een verbinder en verantwoordelijk voor de planproducten en conditionerende onderzoeken. Je creëert en behoudt draagvlak binnen onze dijkversterkingsprojecten.

Wat ga je doen?

Als omgevingsmanager werk je aan omvangrijke en toonaangevende waterveiligheid projecten en maak je deel uit van ons Integrale Projectmanagement team (IPM). Je bent verantwoordelijk voor de planproducten, communicatie met stakeholders en conditionerende onderzoeken. Samen met de andere IPM leden en onze opdrachtgevers zorg jij ervoor dat de integraliteit van het project gewaarborgd blijft en onze opdrachtgevers tevreden zijn. Je werkt samen met collega’s uit andere adviesgroepen en naast dijkversterkingen kun je ook komen te werken aan natuurontwikkelingsprojecten.

De volgende taken horen bij jouw functie als omgevingsmanager:

 • Begeleiden en opleiden van het omgevingsteam, bestaande uit junioren en specialisten die input leveren voor diverse onderzoeken en producten.
 • Adviseren van de projectmanager en andere IPM leden over de relevante issues in de omgeving.
 • Opstellen van de producten die horen bij jouw IPM rol, zoals de planproducten (o.a. nota Voorkeursalternatief, projectplan waterwet/projectbesluit, MER), stakeholder- en issue analyses en communicatie- participatieplannen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het vastleggen van alle stakeholder informatie d.m.v. een goed Klanteisenspecificatie (KES)-proces (ophalen/verifiëren/valideren klanteisen) en het zorgen voor de juiste communicatie van het project (zoals presentaties en visualisaties aanleveren). Hierbij heb jij vooral een aansturende en controlerende rol.
 • Proactief monitoren, communiceren en rapporteren over de voortgang van het project, zowel inhoudelijk als financieel.

Jouw adviesgroep Waterveiligheid richt zich op de toetsing en versterking van regionale en primaire waterkeringen. De dijkversterkingsteams werken aan diverse (middel)grote projecten in heel Nederland, van verkenning tot uitvoering. De adviesgroep is nauw aangesloten bij de Community of Practice Omgevingsmanagement; een Arcadis brede kennisgroep die ervoor zorgt dat onze omgevingsmanagers alle kennis opdoen en delen. Daarnaast is de adviesgroep nauw betrokken bij de groeiprioriteiten binnen Arcadis, zoals Duurzaamheid en Digital.

Voorbeelden van recente projecten zijn:

 • Dijkversterking Salmsteke – Schoonhoven – Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden
 • Dijkversterking Wijk bij Duurstede – Amerongen - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden
 • Dijkversterking Streefkerk – Fort Everdingen – waterschap Rivierenland
 • Dijkversterking Lauwersmeerdijk – Vierhuizergat – waterschap Noorderzijlvest
 • Dijkversterking Markermeerdijken – Alliantie Markermeerdijken (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)
 • Programma’s Kader Richtlijn Water, zowel Zuid (Maas) als Oost (Rijn/ Ijssel) – Rijkswaterstaat;
 • Getijdepark Maassluis – Rijkswaterstaat;
 • Voltooiing Groene Schakels – Provincie Noord Holland;

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een teamspeler die energie krijgt van het creëren van draagvlak, een verbinder die wil doorgroeien naar een senior rol. Je denkt graag mee in oplossingen, bent digitaal gedreven en beschikt over ervaring met dijkversterkingsprojecten. Je beweegt je gemakkelijk binnen een grote netwerkorganisatie en blinkt uit in communicatie en flexibiliteit. Je draagt bij aan de kennisdeling binnen Arcadis en werkt nauwkeurig en zelfstandig.
Jouw profiel:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding en affiniteit met ons type projecten (bijvoorbeeld richting watermanagement, management van de leefomgeving, een technische studie of vergelijkbaar).
 • Minimaal circa 3 jaar ervaring als omgevingsmanager binnen de overheid, een adviesbureau, een ingenieursbureau of bij een aannemer.
 • Ervaring met Hoogwaterbeschermings (HWBP) projecten, is een pre.
 • Ervaring in het voeren van keukentafelgesprekken, het KES-proces en het opstellen van planproducten is een must, ervaring in meerdere fasen is een pre.
 • Kennis van het participatieproces in de Omgevingswet is een pre.
 • Ervaring met het tenderproces is een pre.

Wat bieden wij?
Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie ‘Improving quality of life’. Dat is wat ons verbindt en inspireert. We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren. Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

Onze cultuur helpt jou je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitdagende en duurzame projecten. Denk hierbij aan (digitaal) ontwerp, advisering, engineering, project- en managementdiensten in de natuurlijke en gebouwde omgeving.
Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team. Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van andere disciplines. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

Arcadis geeft jou de ruimte om ideeën verder te ontwikkelen en biedt goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Wij hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaatafhankelijke winstuitkering. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

Contactinformatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen Galama, recruiter, via telefoonnummer +31 6 2165 5862 of via jeroen.galama@arcadis.com. Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op careers.arcadis.com.

Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. #LI-JG1

Job Summary
Job number: 21110
Date posted : 2021-12-31
Profession: Project Management
Employment type: FULL_TIME
Solliciteren

Salarisverdeling

Bekijk de salarisrange voor alle:

Vergelijkbare vacatures

Omgevingsmanager
Kracht Recruitment
Arnhem, 6814 DV
Omgevingsmanager
Eminent Groep
Ede, Gelderland, 6711 DD
Omgevingsmanager
Kracht Recruitment
Gelderland
Omgevingsmanager
Kracht Recruitment
Arnhem, Gelderland
Omgevingsmanager
Kracht Recruitment
Arnhem