bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Zwolle

3.827 beschikbare vacatures in Zwolle

Gelegen in de IJsseldelta telt Zwolle bijna 125 duizend inwoners en is de hoofdstad van Overijssel. De stad is gebouwd op een heuvel midden in een moeras (een ‘suol’) waar ook de naam Zwolle vandaan komt. Als lid van het Hanzeverbond, een historisch samenwerkingsverband van steden rondom de Oost- en Noordzee, is Zwolle ook een zogenaamde Hanzestad.

Een absolute aanrader tijdens een bezoek aan Zwolle is de Onze-Lieve-Vrouwetoren. Deze 75 meterhoge toren kan tot de top beklommen worden en draagt de bijnaam ‘de Peperbus’ vanwege de gelijkenis met een echte peperbus. Daarnaast zijn de restanten van de oude stadsmuur de moeite van het bezichtigen waard.

Hoewel oorspronkelijk een scheldwoord verzonnen door de rivaliserende Kampenaren, wordt de term ‘Blauwvingers’ nu met trots gedragen door de Zwollenaren. Volgens de overlevering is de term ontstaan toen de Kampenaren een herstelbetaling aan Zwolle moesten doen en die volledig met kleingeld hebben voldaan. De Zwollenaren zouden blauwe vingers van het tellen gekregen hebben.

De gemeente heeft zich aangemeld als zogenaamde millennium gemeente. Deze steden proberen om de door de Verenigde Naties opgestelde acht millenniumdoelstellingen te realiseren voor 2015. 

Topbedrijven die personeel aannemen in Zwolle

Topvacatures in Zwolle

Werkt u in Zwolle? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in Zwolle

Orthopedagoog-Generalist
Zwolle, Overijssel
Procesoperators gezocht - Zwolle
Salaris in overleg - Zwolle, Overijssel, 8041 AJ
Technisch of Engineering Traineeship bij Abbott - Zwolle
€ 37.500 - € 40.000 p/j - Zwolle, Overijssel, 8041 AJ
Coördinerend Technisch Specialist in Zwolle - Zwolle
€ 35.000 - € 50.000 p/j - Zwolle, Overijssel, 8041 AJ