bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Zeeland

4.525 beschikbare vacatures in Zeeland

Met minder dan 400 duizend inwoners is Zeeland de provincies met het laagste inwonertal van Nederland. De grootste stad is de hoofdstad Middelburg, gevolgd door Vlissingen en Goes.

Zoals de naam al impliceert is Zeeland onlosmakelijk verbonden met de zee en het water. De provincie bestaat feitelijk uit voormalige eilanden of schiereilanden: Tholen, Walcheren, Schouwen-Duiveland, Sint Philipsland en Noord- en Zuid-Beveland. Door de eeuwen heen heeft Zeeland dan ook veel land gewonnen en verloren zien gaan aan het water. Een van de grootste gevechten van Zeeland was tijdens de Watersnoodramp van 1953. Tijdens deze ramp kwamen bijna 2 duizend mensen om het leven en verloren bijna 100.000 mensen huis en haard. Om te borgen dat een dergelijke tragedie nooit meer zou voorkomen, werd in 1960 begonnen met de aanleg van de Deltawerken. Door dit gigantische netwerk van vloedkeringen is een groot deel van de kusten van Zeeland beschermd tegen de zee.

Visserij speelt uiteraard een belangrijke rol in de economie en samenleving van Zeeland. Het bekendste product is misschien wel de Zeeuwse mossel die grotendeels worden gekweekt uit de Waddenzee, maar in de Oosterschelde in Zeeland worden verwaterd.

Topbedrijven die personeel aannemen in Zeeland

Topvacatures in Zeeland

Werkt u in Zeeland? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in Zeeland

Docent Vitality & Tourism Management
3392 - 4661 bruto per maand - Vlissingen, Zeeland, 4382NW
Docent HRM
3392 - 4661 bruto per maand - Vlissingen, Zeeland, 4382NW
Enthousiaste Docent International Business & Management Studies
3392 - 4661 bruto per maand - Vlissingen, Zeeland, 4382NW
Civiel Technisch Engineer
Terneuzen, Zeeland, 4531PD
Procesoperator techniek - Terneuzen
Salaris in overleg - Terneuzen, Zeeland, 4537 AX