bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Woerden

1.429 beschikbare vacatures in Woerden

Bijna 2000 jaar geleden stichtten de Romeinen langs de rivier de Oude Rijn een legerplaats. Inmiddels is deze plek uitgegroeid tot de stad Woerden met ruim 50 duizend inwoners gelegen in de provincie Utrecht. De lange historie van Woerden zit dan ook vol met talloze hoogte- en dieptepunten. Het meest legendarische hoogtepunt is wellicht het Wonder van Woerden dat zich in 1576 voltrok. Woerden werd op dat moment al voor de duur van meer dan een jaar belegerd door Spaanse troepen. Op het moment dat de voedsel voorraad volledig op dreigde te raken en de strijd gestaakt zou moeten worden, zwommen er volgens de overlevering gigantische vissen via de Oude Rijn de stad binnen die als maaltijd konden dienen. Hierdoor kan de strijd worden voortgezet waarna de strijd voortgezet kon worden en de Spanjaarden uiteindelijk de belegering opgaven.

Daartegenover staat het dieptepunt uit de Woerdense geschiedenis: de Ramp van Woerden. In 1813, op het eind van de Franse bezetting door Napoleon, werd er na een opstand een gigantische slachtpartij onder de Woerdense bevolking aangericht waarbij uiteindelijk 26 mensen zijn omgekomen.

Een opmerkelijke feit is dat Woerden als zeer representatief voor de rest van Nederland wordt gezien. Daarom vinden er geregeld experimenten plaats. Het afschaffen van de munten van 1 en 2 eurocent is bijvoorbeeld eerst getest in Woerden.  

Topbedrijven die personeel aannemen in Woerden

Topvacatures in Woerden

Werkt u in Woerden? Vertel ons hoe het bevalt!