bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Verkoper vacatures doorzoeken

4.888 Verkoper vacatures in Nederland

Een verkoper is in dienst van een bedrijf waarvoor hij producten verkoopt. Hij kan in een winkel of in de buitendienst werkzaam zijn en tegenwoordig ook alleen via internet. Een verkoper weet naar zijn klant te luisteren om te horen waar zijn behoeftes liggen. Het werk als verkoper kan in een grote verscheidenheid van sectoren voorkomen. Het is voor een verkoper het prettigst werken als hij affiniteit heeft met het product dat hij verkoopt. Hij moet er wel zelf in geloven. Een verkoper heeft vaak zijn eigen klantenkring en heeft met hem een persoonlijke relatie opgebouwd.

De verkoper werkt aan de hand van een verkoopplan. Als de verkoper in de buitendienst werkt zal hij eerst een telefonische afspraak moeten maken met potentiële klanten. In dit eerste gesprek moet de verkoper dus al zijn selling points op een rijtje hebben. Hij moet zich verdiepen in de situatie van de klant en dat kunnen vertalen naar wat hij verkoopt.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

Een verkoper is verantwoordelijk voor de verkoopcijfers van een bedrijf. Hij werkt volgens een van te voren opgezet verkoopplan en aan de hand van een lijst met potentiële klanten. Hij weet contacten te leggen, vertrouwen te wekken en zijn klant te overtuigen van de kwaliteit van het product dat hij verkoopt. Een verkoper:

- is verantwoordelijk voor de verkoopcijfers in een bedrijf
- is een goed luisteraar
- heeft overtuigingskracht

Vereiste kwalificaties

  • HBO opleiding Commerciële Economie
  • HBO opleiding Marketing & Sales
  • MBO opleiding Professioneel Verkopen

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€31.934

Toplocaties voor Verkoper

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in Verkoper? Vertel ons hoe het bevalt!