bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Roermond

1.290 beschikbare vacatures in Roermond

Dichtbij de grens met Duitsland in het zuiden van het land ligt de Limburgse stad Roermond. Hoewel Roermond met haar 60 duizend inwoners gelegen is aan de monding van de rivier de Roer, lijkt de naam daar niet naar vernoemd. Voor een verlegging van de Maas in de veertiende eeuw, lag de monding van de Roer immers op een andere plaats. Over de echte herkomst van de naam van de stad zijn uiteenlopende verklaringen waaronder een verwijzing naar de godin Rura.

De stad kent een rijke historie die teruggaat tot de Romeinse tijd. In de afgelopen duizend jaar heeft Roermond naast Nederland onderdeel uitgemaakt van Duitsland, Spanje, Oostenrijk en Frankrijk. In 1992 vond er een zware aardbeving plaats met een kracht van bijna 6 op de Schaal van Richter. Doordat de beving vrij diep onder de grond plaatsvond, was er vooral veel schade aan het landschap en in mindere mate aan de stad zelf.

Tegenwoordig is Roermond bekend om het grote Outlet Center dat in 2001 geopend werd. Dit winkelgebied trekt jaarlijks een kleine 4 miljoen overwegend Duitse bezoekers.

Opmerkelijk is dat Roermond als kleine stad maar liefst drie premiers heeft voortgebracht. De laatste was Jo Cals in 1965. 

Topbedrijven die personeel aannemen in Roermond

Topvacatures in Roermond

Werkt u in Roermond? Vertel ons hoe het bevalt!