bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

SEO manager vacatures doorzoeken

9 SEO manager vacatures in Nederland

Een SEO manager is verantwoordelijk voor de vindbaarheid van de corporate website. Hij houdt zich bezig met het zo zoekmachine-vriendelijk mogelijk maken van een website zodat de bezoekersaantallen worden verhoogd. In de praktijk werkt een SEO manager voornamelijk op de marketingafdeling van commerciële bedrijven en NGO’s. Hij is goed op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van SEO en heeft veel kennis van online marketing.

De SEO manager zorgt ervoor dat er zoekmachine-vriendelijke en toegankelijke content op de bedrijfssite staat. Na een grondig marktonderzoek en een concurrentie- en klantanalyse ontwikkelt de SEO-manager een zoekmachine-strategie. Omdat consumenten tegenwoordig steeds meer online zoeken en er veel concurrentie is, heeft de SEO manager de taak ervoor te zorgen dat de klant de website als één van de eersten vindt. Daarnaast is de kwaliteit van de content belangrijk. Een SEO-manager is een specialist op het gebied van copywriting, linkbuilding, SEO-analyse, ontwikkeling van online concepten en rankings in zoekmachines.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

Een SEO manager heeft als hoofdtaak ervoor te zorgen dat klanten de corporate website in een mum van tijd kunnen vinden. Het is daarom belangrijk dat hij oog voor detail heeft en in staat is het webgedrag van klanten te analyseren en deze te verwerken in een goede marketingstrategie. Door goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in de online wereld kan de SEO manager zijn marketingstrategie constant vernieuwen en verbeteren. Door ook oog te houden voor de kwaliteit van de content, niet alleen de zoekvriendelijkheid, is de SEO-manager in staat successen te boeken.

• Commercieel inzicht
• Veel kennis van SEO, online marketing en copywriting
• Creatief
• Analytisch
• Uitstekende schrijfvaardigheden

Vereiste kwalificaties

  • Hbo-opleiding of WO-opleiding in de richting ICT
  • Cursus SEO & Webmarketing

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€60.000

Toplocaties voor SEO manager

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in SEO manager? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in SEO manager

Vacature Senior SEO Specialist - Amsterdam
Salaris in overleg - Amsterdam, Noord-Holland, 1011 AA
Vacature Vacature Senior SEO Specialist Amsterdam - Amsterdam
Salaris in overleg - Amsterdam, Noord-Holland, 1011 AA
English Copywriter Services Manager
Amsterdam, Noord-Holland
Manager SEO
60000 - Amsterdam
Manager SEO
Amsterdam
Webanalist
AMSTERDAM, 1042 AB