bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

PR Manager vacatures doorzoeken

39 PR Manager vacatures in Nederland

De PR Manager is meer dan ooit een belangrijke spil in een bedrijf gezien de maatschappelijke ontwikkelingen en het belang van een goed imago van een bedrijf. Denk maar eens aan een groot bedrijf dat ineens in het nieuws is vanwege een schandaal. Dat kost klanten en daarmee geld. De PR Manager zorgt ervoor dat de ontwikkelingen binnen een bedrijf en de communicatie met de klanten optimaal gebeurt. Ook draagt hij er zorg voor dat de reclame-uitingen, de voorlichting over het product en het naar buiten brengen van het bedrijf op een eenduidige, heldere en transparante wijze plaatsvindt.

De PR Manager wordt soms ook wel Marketing Manager of Communicatie Manager genoemd, afhankelijk van het soort bedrijf. Een landelijke krant heeft uiteraard een ander soort communicatie nodig dan een ziekenhuis. De PR Manager adviseert het management over hoe en wanneer er gecommuniceerd wordt. Welke middelen worden er gebruikt en via welke media wordt er gecommuniceerd?

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

De PR Manager is binnen het bedrijf verantwoordelijk voor alle communicatiemiddelen. Hij adviseert het management en afdelingshoofden over promotie, voorlichting, middelen en media. Moet er een brochure komen of zetten we de informatie alleen op de website? Moeten we een voorlichtingsbijeenkomst houden of sturen we een brief? Dat soort vragen komen in organisaties aan de orde en dan is het aan de PR Manager om te adviseren wat er in elk afzonderlijk geval het beste is. De PR Manager:

- adviseert het management over de interne en externe communicatie binnen het bedrijf
- bedenkt (en schrijft) teksten en campagnes
- stelt regels op voor de interne en externe communicatie
- is verantwoordelijk voor de woordvoering en adviseert en coacht het management hierin

Vereiste kwalificaties

  • WO of HBO opleiding Communicatiewetenschappen
  • HBO opleiding Marketing
  • Minimaal 2 jaar ervaring

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€57.504

Topbedrijven

Toplocaties voor PR Manager

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in PR Manager? Vertel ons hoe het bevalt!