bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Journalist vacatures doorzoeken

65 Journalist vacatures in Nederland

Journalisten werken voor een krant, tijdschrift, radio, televisie of online media. Ze hebben een neus voor nieuws, zijn kritisch en constant bezig met het vergaren en selecteren van informatie. Om ervoor te zorgen dat de lezer, kijker of luisteraar geboeid blijft, is het belangrijk dat de informatie op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier wordt vertaald. Dit kan in de vorm van een artikel, reportage of radio-item. Een journalist weet wat nieuwswaardig is en wat niet. Daarnaast is een journalist nieuwsgierig en in staat de juiste vragen te stellen om zo de benodigde informatie boven tafel te krijgen.

De meeste journalisten specialiseren zich in een bepaald onderwerp om zich zo van anderen te kunnen onderscheiden. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als politiek, buitenland, cultuur, wetenschap, gezondheidszorg etcetera. Ook zijn er zogenoemde bedrijfsjournalisten. Zij werken bijvoorbeeld voor een bedrijfstijdschrift met als doel het merk te versterken. De meeste journalisten zijn veel op pad, ook ’s avonds en in het weekend. Een flexibele werkhouding is dus erg belangrijk.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

De hoofdverantwoordelijkheid van een journalist is dat hij of zij op tijd een nieuwswaardige productie aanlevert. Door middel van kritisch onderzoek en het afnemen van interviews is de journalist in staat een kwalitatief product te leveren. Daarnaast is het belangrijk dat de journalist veel doorzettingsvermogen heeft. Als hij of zij overtuigd is van een bepaald onderwerp, zet hij zijn tanden daar in en laat hij niet los, totdat hij het verhaal tot op de bodem heeft uitgezocht. Journalisten werken constant met deadlines en zijn goed in staat om onder tijdsdruk te werken.

• Uitstekende spelling- en grammaticale vaardigheden
• Goed in het opbouwen en onderhouden van een netwerk
• Nieuwsgierig en kritisch
• Doorzettingsvermogen

Vereiste kwalificaties

  • Hbo-opleiding Journalistiek of Communicatie
  • Masterspecialisatie Journalistiek en Nieuwe Media

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€35.200

Toplocaties voor Journalist

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in Journalist? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in Journalist

PR Executive
Amsterdam
Online Marketeer
2500-3500 - Amsterdam, Noord-Holland
Marketing Manager
Diemen, Noord-Holland
Marketing- en Communicatieprofessional
Apeldoorn, Gelderland, 7324AG