bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

HR-manager vacatures doorzoeken

902 HR-manager vacatures in Nederland

Een HR-manager (Human Resources) is verantwoordelijk voor het personeelsbeleid binnen een organisatie. De HR-manager is betrokken bij de ontwikkeling van het strategisch organisatiebeleid en ontwikkelt een HR-beleid. De HR-manager legt verantwoording af aan de raad van bestuur en maakt meestal deel uit van het managementteam van een organisatie.

De HR-manager draagt de verantwoordelijk voor het wervings- en selectiebeleid van een bedrijf en zorgt dat de beloningen in het bedrijf marktconform zijn. Ook het opstellen van beleidsdocumenten, bijvoorbeeld over hoe personeelsleden beoordeeld dienen te worden of hoe er met ziekte wordt omgegaan behoort tot het takenpakket van de HR-manager.

De HR-manager neemt een centrale plaats in binnen een organisatie of bedrijf. De HR-manager voert gesprekken met medewerkers die in een outplacementtraject zitten of die ontslagen worden als gevolg van een organisatie. Anderzijds moet de HR-manager geregeld sparren met managers van andere organisaties over knelpunten die zij hebben binnen hun afdeling. De HR-manager helpt de andere afdelingen ook bij het implementeren van het HR-beleid.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

De HR-manager beschikt over een grote mensenkennis en kan goed met mensen omgaan, ook als de emoties hoog oplopen. De HR-manager weet niet alleen de medewerkers binnen de HR-afdeling te motiveren, maar weet ook het maximale uit medewerkers in andere delen van het bedrijf te halen. De HR-manager heeft een strategisch inzicht en een goed inzicht in hoe de organisatie werkt en wat de organisatie doet. De manager HR is overtuigend en kan goed onderhandelen.

- Een echt ‘mensenmens’ en in staat goed om te gaan met emoties
- Strategisch inzicht en kennis van het bedrijf
- Een goede onderhandelaar
- Beschikt over leidinggevende capaciteiten
- Heeft een sterke persoonlijkheid en is inspirerend

Vereiste kwalificaties

  • Een opleiding in human resources management, bedrijfskunde of een andere management opleiding
  • Vijf jaar of meer werkervaring als HR-medewerker or HR-adviseur

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€40.598

Toplocaties voor HR-manager

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in HR-manager? Vertel ons hoe het bevalt!