bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

HR-adviseur vacatures doorzoeken

845 HR-adviseur vacatures in Nederland

Een HR-adviseur (human resources) geeft advies aan directie, management en medewerkers over allerlei zaken die te maken hebben met personeelsbeleid en arbeidsvoorwaarden. De HR-adviseur geeft dus adviezen over een van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf, de personeelsleden. Een goede HR-adviseur heeft uitstekende sociale vaardigheden, veel mensenkennis en beschikt over een uitstekend inzicht in hoe de organisatie werkt en wat voor mensen en vaardigheden de organisatie nodig heeft. Hoe de functie van HR-adviseur eruit ziet is erg afhankelijk van de organisatie. In een fabriek spelen andere dingen dan bij een overheid of een adviesbureau.

De HR-adviseur geeft adviezen aan het management of de directie van een organisatie. Deze gaan vaak over de salariëring, verzuimreductie en over de aanname of het ontslag van medewerkers. Werknemers komen soms langs met vragen over hun persoonlijke ontwikkeling en over de beloningen binnen het bedrijf. De adviseur bemiddelt soms ook bij conflicten tussen managers en personeelsleden. Tot slot draagt de HR-adviseur er zorg voor dat de personeelsadministratie op orde is. De baan van HR-adviseur is dus erg veelzijdig omdat er veel mensenwerk aan te pas komt, maar er zijn ook administratieve en juridische taken.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

Een HR-adviseur is verantwoordelijk voor het opstellen van adviezen over het personeelsbeleid en organisatiebeleid van een bedrijf of organisatie. Dit betekent dat de HR-adviseur op de hoogte moet zijn van wat er in het bedrijf omgaat en hoe het bedrijf georganiseerd is, maar ook geïnformeerd moet zijn over ontwikkelingen in de markt. De adviseur is in staat om tot oplossingen te komen die zowel de directie als de personeelsleden tevreden maken. Daarnaast biedt de HR-adviseur een luisterend oor voor personeelsleden. Omdat er soms gevoelige onderwerpen besproken moeten worden is het van groot belang dat de HR-adviseur integer is, goed kan luisteren en om kan gaan met heftige emoties.

- Uitstekend inzicht in de organisatie
- Veel mensenkennis
- Uitstekende sociale vaardigheden
- In staat goede adviezen te schrijven en deze te presenteren
- Goede administratieve vaardigheden

Vereiste kwalificaties

  • Een opleiding in HR-Management
  • Opleidingen als toegepaste psychologie bieden ook goede kansen op een positie als HR-adviseur

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€36.519

Toplocaties voor HR-adviseur

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in HR-adviseur? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in HR-adviseur

Marketeer
Amsterdam, Noord-Holland, 1060
Recruiter
Amsterdam, Noord-Holland, 1096CJ
Trainee voor de afdeling Bedrijven
Roosendaal, Noord-Brabant, 4701BP
Laad-los Operator in 2 ploegendienst
Klundert, Noord-Brabant, 4791RT
Objectbeheerder Regionale Waterkeringen (1 fte)
Heerhugowaard, Noord-Holland, 1703WC
HR adviseur
Nederland
HR adviseur
Nederland