bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »
  • Vacatures  »  
  • Personeelszaken Human Resources vacatures

Personeelszaken Human Resources vacatures zoeken

6.336 Personeelszaken Human Resources vacatures in Nederland

De personeelszaken of human resource afdeling binnen een bedrijf is de link tussen het bestuur en de werknemers. De taken van de afdeling zijn het adviseren, begeleiden en informeren, maar ook het ondersteunen van leidinggevenden en medewerkers op het gebied van arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid. Verder is het belangrijk dat nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied van personeel en arbeid in de gaten worden gehouden en dat deze worden geïmplementeerd in de organisatie. De eerste persoon die een nieuwe werknemer te zien krijgt van het bedrijf waar hij of zij komt solliciteren is vaak een human resource medewerker. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de openstaande vacatures, en nodigt mensen, naar aanleiding van sollicitatiebrieven en/of CV’s uit op gesprek. Tijdens deze gesprekken wordt gekeken naar de kwaliteiten van de sollicitant maar ook of hij/zij binnen de bedrijfscultuur past. Vaak volgen hierna nog gesprekken met het hoofd van de desbetreffende afdeling. Daarnaast bevordert deze afdeling, door middel van gesprekken en rapportages de samenwerking in het bedrijf en hiermee de bekwaamheid van het personeel.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

Verantwoordelijkheden en vaardighedenEén van de voornaamste taken binnen de human resource afdeling is het vertalen van het bestuursbeleid naar concrete procedures voor het personeel dat het beleid uitvoert. U dient problemen en behoeftes van het management team, evenals de werknemer(s) te kunnen herkennen en deze proberen op te lossen naar ieders tevredenheid. Dit gebeurd vaak door middel van het opstellen van handleidingen en het adviseren van afdelingshoofden/werknemers. Bijscholing hoort ook bij de verantwoordelijkheden, net als reorganisatie en massaontslag.

-Conceptueel denken
-Motiverend
-Plannen en organiseren
-SamenwerkenKwalificaties

Vereiste kwalificaties

  • Minimaal MBO diploma, bijvoorbeeld Schoevers of Personeel & Arbeid dan wel Personeel&Organisatie.
  • HBO diploma in de richting HRM (Human Resources Management), Personeelsmanagement, of Bedrijfsorganisatie & Personeelsmanagement.

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€48.152

Populaire Personeelszaken Human Resources vacatures

Werkt u in Personeelszaken Human Resources vacatures? Vertel ons hoe het bevalt!

Nieuwste Personeelszaken Human Resources vacatures

Salesmanager
3500-5000 - Zeewolde, Utrecht
ICT Werkplekbeheerder
1750-2500 - Zoetermeer, Zuid-Holland
Recruiter
1750-2500 - Utrecht, Utrecht
Project Management Officer (interim)
Amsterdam, Noord-Holland
Helpdeskmedewerker
1750-2500 - Zoetermeer, Zuid-Holland