bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Koerier vacatures doorzoeken

663 Koerier vacatures in Nederland

De hoofdtaak van koeriers is het bezorgen van allerlei soorten post, zoals brieven en pakjes. Als het om lichte post gaat, doet de koerier de bezorging per fiets of brommer. Voor de zwaardere pakketten gebruikt hij de bestelauto. Een koerier is de hele dag op pad en komt veel in contact met mensen. Het is zijn verantwoordelijkheid dat de post niet alleen snel, maar ook in goede staat bezorgd wordt. Hij kent de weg dus goed en neemt altijd de kortste route.
Voordat een koerier begint met werken, krijgt hij van zijn chef de opdrachtbonnen. Nadat de koerier een brief of pakket heeft afgeleverd op het adres van bestemming, is het zijn verantwoordelijkheid dat hij een ontvangstbewijs laat tekenen. Als de koerier alle poststukken heeft afgeleverd, levert hij de opdrachtbonnen en ontvangstbewijzen bij zijn chef in. Als hij gebruik heeft gemaakt van de bestelauto, geeft hij ook de kilometerstand door.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

De hoofdtaak van een koerier is ervoor te zorgen dat de poststukken zo snel mogelijk op het juiste adres bezorgd worden. Hij doet dit zonder verkeersovertredingen te begaan. Omdat hij als visitekaartje van het transportbedrijf wordt gezien, is het belangrijk dat hij klantvriendelijk is en zorgt dat hij zijn werk foutloos uitvoert. In de praktijk betekent dit dat hij zorgt dat er geen poststukken kwijtraken of beschadigen. Hij doet zijn werk zorgvuldig en is loyaal aan zijn baas.

- Veilige weggebruiker
- Loyaal
- Klantgericht
- Onafhankelijk

Vereiste kwalificaties

  • Mbo-opleiding richting Logistiek Medewerker (BBL of BOL)
  • Rijbewijs B

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€23.720

Toplocaties voor Koerier

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in Koerier? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in Koerier

Vacature Planner koeriersbedrijf - Zaandam
Salaris in overleg - Zaandam, Noord-Holland, 1507 BR
Koerier
Roermond
Koerier
1 EUR/maand - Den Haag, 2546 AP
Koerier
Eindhoven, 5611GD