bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Buschauffeur vacatures doorzoeken

566 Buschauffeur vacatures in Nederland

Een buschaffeur bestuurt een autobus of touringcar om personen te vervoeren. Een autobus wordt voornamelijk gebruikt voor stads- en streekvervoer en heeft veel minder stoelen dan een touringcar. Een buschauffeur die lijn- en stadsdiensten rijdt, vervoert mensen vaak maar kleine stukken. Mensen kunnen in- en uitchecken met hun OV-chipkaart. Op het moment dat ze willen uitstappen, hoeven ze alleen een knopje in te drukken. Op dat moment ziet de buschauffeur een lampje branden en weet de chauffeur dat hij moet stoppen bij de eerstvolgende halte.
Buschauffeurs zijn ervoor verantwoordelijk alle passagiers veilig te vervoeren. Ook verstrekken zij de passagiers met informatie over reistijden, busaansluitingen en tarieven. Als er onenigheid onder passagiers ontstaat, wordt er van de buschauffeurs verwacht dat zij dit op een tactvolle manier weten op te lossen.
Diegenen die een touringcar rijden, fungeren soms ook als reisleider en geven de passagiers informatie over de omgeving. Omdat een touringcar voornamelijk voor lange reizen wordt gebruikt, is deze comfortabel ingericht. Er zijn vaak veel zitplaatsen, een toilet en televisie aan boord.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

Buschauffeurs hebben als hoofdtaak hun passagiers op een veilige manier te vervoeren naar de plaats van bestemming. Zij zijn eindverantwoordelijk voor het welzijn van hun passagiers. Buschauffeurs worden geacht voldoende inzicht te hebben in verkeerssituaties. Ze zijn defensieve en veilige weggebruikers. Omdat een buschauffeur vaak fungeert als aanspreekpunt voor passagiers is het ook belangrijk dat een hij of zij klantvriendelijk is en goed met mensen kan omgaan.
• In staat op onregelmatige tijden te werken
• Sterke rijvaardigheden
• Goede communicatievaardigheden

In het bezit van rijbewijs B (personenauto) en D (autobus)
Chauffeursdiploma, CCV-B diploma Beroeps- en Eigen Goederenvervoer
EHBO-diploma

Vereiste kwalificaties

  • In het bezit van rijbewijs B (personenauto) en D (autobus)
  • Chauffeursdiploma, CCV-B diploma Beroeps- en Eigen Goederenvervoer
  • EHBO-diploma

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€26.508

Topbedrijven

Toplocaties voor Buschauffeur

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in Buschauffeur? Vertel ons hoe het bevalt!