bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Limburg

14.299 beschikbare vacatures in Limburg

Limburg is de meest zuidelijke provincie in Nederland en grenst voor een groot deel aan Duitsland in het Oosten en België in het zuidwesten. Limburg is daarmee ook de enige gemeente die een drielandenpunt kent, namelijk in Vaals. De hoofdstad van Limburg is Maastricht, dat in het dichtbevolkte zuidelijke deel ligt. Hoewel Limburg samen met het Belgische Limburg een gebied vormde en zich daarom aansloot bij de Belgische revolutie, werd het oostelijke deel uiteindelijk toch bij Nederland gevoegd in 1839 ondanks de weerstand van de lokale bevolking.

Limburg staat bekend als de mijnstreek. Dit komt het gebied in het het zuiden zeer geschikt was voor steenkoolwinning. De steenkoolwinning vormde een belangrijke pijler onder de Limburgse economie in het begin van de vorige eeuw. In de periode na de Tweede Wereldoorlog werden de kolenmijnen in Limburg langzaam gesloten. Hoewel de staatsmijnen na de sluiting verder gingen in het chemieconcern DSM, is het gemis van de mijnen nog steeds goed te voelen in de Limburgse economie.

Een typische Limburgse lekkernij is de vlaai: een met speciaal deeg gebakken taart. De Vaalserberg is daarnaast letterlijk een ander hoogtepunt van Limburg. Met meer dan 325 meter vormt deze heuvel het hoogste punt van Nederland.

Topbedrijven die personeel aannemen in Limburg

Topvacatures in Limburg

Werkt u in Limburg? Vertel ons hoe het bevalt!