bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Klundert

85 beschikbare vacatures in Klundert

Op het einde van de Tweede Wereldoorlog in brand gestoken, in 1953 overstroomd, de stad wordt onderwerp van een grondige en voortdurende restauratie. Dit maakte de versterkingen en stadswallen tot een indrukwekkende bezienswaardigheid die veel toeristen trekt.
De manier waarop dit dorp gebouwd werd mag ook genoemd worden, de hoofdweg van het dorp, en later de stad, ligt haaks op de dijk. De stad steekt dus als het ware de polder in en wordt het middelpunt van verkeer dat de polder in, of uit, wil. Alle handel moest dus door Klundert, hetgeen makkelijker was bij het innen van belastingen, denk ik.
Hoe verdiende de vroegere en middeleeuwse adel geld? Door pacht te heffen van de boeren die op landgoederen werkten, en later door ook belastingen te heffen.
Een heel goed voorbeeld daarvan is Klundert, gesticht juist voor dat doel, om geld te verdienen. En dat ging goed, totdat men er achter kwam dat Klundert eigenlijk op een strategisch heel belangrijke plek was aangelegd. Namelijk op de grens tussen Holland en Brabant.
Daarom, maar ook omdat het lang bezit is geweest van de prinsen van Oranje, werd de plaats al vroeg versterkt om in de 80 jarige oorlog een rol te spelen. Die versterking bleek echter zo goed dat de Spanjaarden Klundert mooi lieten voor wat het was. Of zou dat zijn geweest omdat de prinsen een oorlogschip in de vaart hadden liggen?

Topvacatures in Klundert

Werkt u in Klundert? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in Klundert

Vacature Jong IT Professional bij PFF Group in Klundert - Klundert
Salaris in overleg - Klundert, Noord-Brabant, 4791 PD
Vacature Werkvoorbereider - Klundert
Salaris in overleg - Klundert, Noord-Brabant, 4791 RV
Terminal trekker chauffeur
KLUNDERT (Moerdijk)
Parttime Orderpicker
Klundert, Noord-Brabant