bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Engineer vacatures doorzoeken

33.784 Engineer vacatures in Nederland

De wereld om een engineer heen staat nooit stil. Er worden constant nieuwe technieken en bouwmethoden ontwikkeld. Engineer is dan ook een zeer dynamisch beroep. Een engineer of ingenieur probeert wetenschappelijke kennis in te zetten om oplossingen voor praktische problemen te bedenken. Hij kan werkzaam zijn binnen diverse vakgebieden. Een software engineer bedenkt bijvoorbeeld nieuwe oplossingen om software vorm te geven. Een proces engineer kijkt naar methoden om processen binnen industriële toepassingen te verbeteren. De werkzaamheden van engineers beginnen meestal eerst met het doen van uitgebreid technisch onderzoek naar het probleem dat ze willen aanpakken. Op basis van de bevindingen in het onderzoek kijken engineers naar wetenschappelijke methoden en materialen om de gevonden problemen op te lossen. Vervolgens worden deze ontwerpen doorberekend om te simuleren hoe deze oplossing in de praktijk zou uitpakken. Doorgaans leveren engineers een plan van aanpak op. De echte uitvoering wordt meestal niet door de engineer zelf gedaan.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

Een engineer gebruikt wetenschappelijke kennis om technische problemen op te lossen. De engineer doet onderzoek naar een specifiek onderwerp, bedenkt oplossingen voor het probleem, maakt een ontwerp voor de implementatie, berekent de gevolgen door en adviseert vervolgens aan de organisatie. Tijdens de implementatie van zijn werk, kan hij ook monitoren of de realisatie van zijn ontwerp correct is.

Een engineer heeft een zeer verantwoordelijke baan, omdat bij zijn ontwerpen veiligheid vooraan moet staan. Een goede engineer beschikt over:

- Enorme kennis van beschikbare materialen in zijn vakgebied
- Gaat zeer accuraat te werk en is gefocust op kwaliteit
- Up-to-date kennis van ontwikkelingen in zijn vakgebied
- Analytische en conceptuele vaardigheden

Vereiste kwalificaties

  • Minimaal een HBO opleiding in een technische richting, bijvoorbeeld Bouwkunde of Werktuigbouwkunde of Civiele Techniek
  • Voor sommige vakgebieden is een specifieke vooropleiding nodig, zoals Elektrotechniek

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€41.842

Topbedrijven

Toplocaties voor Engineer

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in Engineer? Vertel ons hoe het bevalt!