bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »
 • Vacatures  »  
 • Klantenservice vacatures

Klantenservice vacatures zoeken

7.051 Klantenservice vacatures in Nederland

Het begrip klantenservice kan verwijzen naar twee verschillende zaken; een bedrijfsproces of een afdeling van een organisatie. Klantenservice houdt in het contact aangaan met een (potentiële) klant dit kan zijn vanwege advies, algemene informatie, vragen, klachten etc. Als u als klantenservice medewerker de klant op dienstverlenende en servicegerichte wijze helpt, zorgt dit ervoor dat de klant een positief beeld krijgt van het bedrijf waarvoor u werkt. Dit positieve beeld kan weer omgezet worden tot bijvoorbeeld hogere verkoopcijfers en verbeteringen in service en/of producten die het bedrijf aanbiedt. Er zijn verschillende communicatiemiddelen die door een klantenservice gebruikt kunnen worden om in contact te komen met de klant, naast telefonie kan dit ook door middel van sms, chat en email of natuurlijk de ‘gewone’ post. Ook is er het verschil tussen inbound en outbound klantenservice, inbound staat voor de klantenservice met bestaande klanten/leden(warm), terwijl outbound klantenservice zich richt op nieuwe klanten en/of leden(koud). Ook is er verschil tussen B2B, Business to Business en B2C, Business to Consumer. Verantwoordelijkheden en vaardigheden

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

Als klantenservice medewerker verzorgt u op dienstverlenende en servicegerichte wijze het klantcontact, dit kan zijn in verband met advies, informatie, klachten en/of vragen. Werkzaamheden kunnen zijn o.a. registreren en wijzigen klantgegevens, afhandeling van klachten, informatie verstrekken over geboden diensten en/of producten, beantwoorden van (factuur)vragen, verwerken van productmutaties. Het is belangrijk altijd beleefd te blijven, goed te luisteren en de klant op deze manier duidelijk te hulp te staan, zodat deze zich gewaardeerd voelt. Buitenlandse talen worden vaak als een ‘pré’ beschouwd, aangezien u dan gemakkelijker inzetbaar bent in de commerciële en internationale markt.

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Stressbestendig
 • Inlevingsvermogen

  Vereiste kwalificaties

  • Analytisch kwalificaties
  • MBO of HBO diploma Marketing
  • Vaak worden studenten aangenomen voor algemene callcenter functies,hier is geen vooropleiding voor nodig.
  • Bij de meeste bedrijven krijgt men eerst een interne opleiding in het bedrijf om zo de systemen en gang van zaken goed te leren kennen, hierna volgt vaak een toelatingstest.

  Handige links

 • Gemiddeld salaris

  €0
  €150.000+
  €31.780

  Populaire Klantenservice vacatures

  Werkt u in Klantenservice vacatures? Vertel ons hoe het bevalt!