bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Kessel

7 beschikbare vacatures in Kessel

In de buurt van Kessel stond het kasteel Kevenberg en dat werd bewoond door de Graven van Kessel. De Sint Antoniusmolen in Kessel is niet alleen te bezichtigen, er wordt ook nog mee gemalen. U kunt er een molen in actie zien, en de producten kopen. Op 6 oktober is Limburgse Molendag. Een ideetje voor het weekeinde misschien. Helaas is dat niet de oorspronkelijke molen.
Als je stad deel is van een Graafschap, en de graaf heeft geen geld meer, wat gebeurt er dan? Dan wordt het Grafelijke bezit onderdeel van een schuldenregeling, zou je zeggen. En schuldenregelingen zijn niet zo nieuw als u en ik zouden denken. Kessel werd verkocht, wegens geldgebrek van Graaf Hendrik V. Het werd in 1279 het bezit van Reinoud I, de graaf van Gelre.
De Spanjaarden hebben om de plaats gestreden, de Pruissen wilden het hebben en ook in de Tweede Wereldoorlog werd er gevochten. Kessel werd toen gebombardeerd en de kerk, het kasteel en de molens moesten het ontgelden.
Het kasteel, misschien de naamgever van de plaats, werd niet meer hersteld in is nog steeds een ruine. De kerk werd herbouwd en de molens werden gedeeltelijk hersteld.

Topvacatures in Kessel

Werkt u in Kessel? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in Kessel

Operations Manager
Limburg, 5995MG
Operations Manager
Kessel LImburg, 5995MG
Vacature Natinaal/Internationaal kipper chauffeur - Kessel
Salaris in overleg - Kessel, Limburg, 5995 AA
Purchaser
Kessel, 5995MG
Vacature Enthousiaste teler (zaden) - Kessel
€ 2.500 - € 3.500 p/m - Kessel, Limburg, 5995 AA