bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Kerkrade

194 beschikbare vacatures in Kerkrade

De Rodahal in het centrum is een plaats waar evenementen georganiseerd kunnen worden. Het jaarlijks terugkerende Schlagerfestival is een goed voorbeeld, Kerkrade staat er om bekend. Maar ook UB40 heeft er optredens verzorgd, en gaat dat weer doen in november van dit jaar. Ook het Wereld Muziek Concours word gehouden in de Roda hal.
In Nederland zijn meerder kloosters te vinden, maar Rolduc is wel het best behouden, en het is nog steeds in gebruik. Het bisdom Roermond heeft er haar Groot Seminarie en er is een conferentie centrum gevestigd.
Een ‘rode’ is eigenlijk een ontgonnen of gerooid stuk land waar op gebouwd kon worden. In het deel van Limburg waar Kerkrade ligt komt het woord-deel ‘rode’ vaker voor in plaatsnamen, ook in de Duitse buurplaats Herzogenrath. De naam van de voetbalclub van Kerkrade, Roda JC doet er ook aan denken.
Oorspronkelijk was Kerkrade deel van de ‘rode’ van de hertog, maar in 1518 werd tijdens het Congres van Wenen besloten de plaats te verdelen tussen Pruissen en Nederland. Een paar jaar later wordt België onafhankelijk, en neemt Kerkrade mee. Het duurt tot 1839 voor de plaats weer Nederlands wordt. De typische grens-straat de Nieuwstraat / Neustraße tussen Kerkrade en Herzogenrath is dus niet het enige verdeelde gebied in de stad geweest.

Topbedrijven die personeel aannemen in Kerkrade

    Topvacatures in Kerkrade

    Werkt u in Kerkrade? Vertel ons hoe het bevalt!