bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Katwijk

691 beschikbare vacatures in Katwijk

Katwijk is een kustplaats in Zuid-Holland, ten noordwesten van Leiden. De stad is vernoemd naar de Chatten, een Germaanse stam die vroeger in het gebied woonden. Katwijk is een samenvoeging van Katwijk aan Zee en Katwijk aan den Rijn. Beide plaatsen hebben een verschillend karakter dat ondanks de samenvoeging behouden is gebleven. In Katwijk aan den Rijn leefde men van de landbouw terwijl Katwijk aan Zee een vissersplaats is. In Katwijk aan Zee spreekt men een dialect, het Strand-Hollands. Voetballer Dirk Kuijt is geboren en getogen in Katwijk aan Zee.

Katwijk aan Zee is ook een geliefde bestemming voor toeristen. Er is een lange boulevard met over de gehele lengte cafés, hotels, restaurants en pensions. Een van de oudste vuurtorens van Nederland staat in Katwijk aan Zee. De kerk die aan de boulevard staat stond vroeger midden in het dorp, maar veel huizen, en ook een oud Romeins fort zijn in verloop van tijd door de zee verzwolgen. Andere huizen zijn door de Duitsers afgebroken in de Tweede Wereldoorlog om de Atlantikwall, een verdedigingswerk langs de Noordzeekust, te bouwen.

In de gemeente Katwijk zijn twee voetbalclubs die op het hoogste amateurniveau uitkomen. VV Katwijk en de Rijnsburgse Boys.

Topbedrijven die personeel aannemen in Katwijk

Topvacatures in Katwijk

Werkt u in Katwijk? Vertel ons hoe het bevalt!