bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Netwerkbeheerder vacatures doorzoeken

525 Netwerkbeheerder vacatures in Nederland

De netwerkbeheerder zorgt ervoor dat de netwerken binnen een bedrijf goed functioneren. Een netwerk bestaat voornamelijk uit hardware, zoals servers, werkstations etc., maar omvat ook software. In kleinere bedrijven heeft de netwerkbeheerder meerdere onderdelen van de ICT-infrastructuur onder zijn hoede, en is hij dus eigenlijk meer een systeembeheerder. De netwerkbeheerder heeft dan ook een helpdeskfunctie. Een netwerkbeheerder in een groot bedrijf daarentegen. beheert alleen het netwerk en staat niet direct in contact met de gebruikers.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

De netwerkbeheerder heeft allereerst een uitstekende kennis van ICT. De netwerkbeheerder weet welke apparatuur nodig is om het netwerk beter te laten functioneren. Ook heeft de netwerkbeheerder verstand van de software waarop het netwerk draait. De netwerkbeheerder kan ook uitstekend samenwerken met andere mensen binnen een ICT-afdeling, zoals applicatiebeheerders. Als de netwerkbeheerder ook een helpdeskfunctie heeft is het ook van groot belang dat hij duidelijke instructies kan geven aan andere personeelsleden, zodat zij problemen met hun computer zelf kunnen verhelpen.

Omdat een netwerk een cruciaal onderdeel is van de infrastructuur binnen een bedrijf, is het van groot belang dat de netwerkbeheerder goede analytische vaardigheden heeft. Eventuele problemen moeten snel gelokaliseerd worden. De netwerkbeheerder is vervolgens in staat om snel met creatieve oplossingen te komen die ervoor zorgen dat de belangrijkste functies van het netwerk snel weer gebruikt kunnen worden. Het is daarom van groot belang dat de netwerkbeheerder stressbestendig is.

- Analytische vaardigheden
- ICT-kennis
- Stressbestendig en flexibel

Vereiste kwalificaties

  • Een MBO-opleiding tot ICT’er is meestal voldoende.
  • In sommige gevallen worden er aanvullende certificaties gevraagd, zoals een CCNA- of een Microsoft-certificatie.

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€37.776

Toplocaties voor Netwerkbeheerder

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in Netwerkbeheerder? Vertel ons hoe het bevalt!