bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

IT-manager vacatures doorzoeken

705 IT-manager vacatures in Nederland

De IT-manager is primair verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de IT-afdeling binnen een organisatie. Alles wat binnen een organisatie te maken heeft met IT en automatisering wordt vanuit deze afdeling geregeld. De IT-manager is gepokt en gemazeld en heeft eerder in zijn carrière al van alles meegemaakt; van diep in de nacht doorwerken om storingen op te lossen tot en met het succesvol invoeren van een nieuw computersysteem. De IT-manager heeft een goed overzicht van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Hierdoor is hij in staat de oplossingen zien die aansluiten bij de wensen van andere afdelingen binnen het bedrijf.

Omdat de IT-manager de verantwoordelijk draagt voor een belangrijke ondersteunende afdeling binnen een bedrijf rapporteert de IT-manager vaak naar de raad van bestuur en wordt er veel overlegd met afdelingen binnen het bedrijf die in feite klant zijn van de IT-afdeling. Naast goede interne contacten beschikt de IT-manager ook over uitstekende contacten buiten het bedrijf, bijvoorbeeld met potentiële leveranciers.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

De IT-manager is verantwoordelijk voor de aansturing van de medewerkers in de afdeling en voor de werving en selectie van nieuwe personeelsleden. De IT-manager draagt er zorg voor dat projecten op tijd afgeleverd worden en dat deze voldoende kwaliteit hebben. De IT-manager is er tevens verantwoordelijk voor dat de afdeling binnen haar budget blijft. De manager voert daarom ook de onderhandelingen met leveranciers van technologie en diensten voor de IT-afdeling.

- In staat om leiding te geven
- Begeleiden en coachen van medewerkers
- In staat om kwaliteit te waarborgen
- Goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen en buiten het bedrijf
- Stressbestendigheid

Vereiste kwalificaties

  • Een ICT-opleiding of aantoonbare affiniteit met IT
  • Managementervaring

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€61.568

Topbedrijven

Toplocaties voor IT-manager

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in IT-manager? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in IT-manager

Project Manager One IT
Salaris in overleg - Barneveld, Gelderland, 3771 NB
Senior Operational Risk Manager met IT-expertise
Salaris in overleg - Utrecht, Utrecht, 3521 BJ