bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Contentmanager vacatures doorzoeken

16 Contentmanager vacatures in Nederland

Een contentmanager is hoofdverantwoordelijk voor de inhoud van een website. Dit houdt in dat hij of zij de kwaliteit van de inhoud bewaakt, de teksten van anderen nakijkt en waar nodig redigeert of herschrijft. Ook is de contentmanager degene die de inhoud verzamelt en plant. Soms schrijft een contentmanager zelf ook teksten. Van een contentmanager wordt verwacht dat hij of zij een kei in taal is. Omdat de contentmanager de inhoud via een Content Management Systeem (CMS) publiceert en veel met sociale media werkt, is het ook belangrijk dat deze persoon goed op de hoogte is van de laatste technologische ontwikkelingen.
Bijna elk bedrijf heeft tegenwoordig wel een website en dus een content manager nodig. De website van een bedrijf wordt door klanten vaak als een visitekaartje beschouwd. Het is daarom belangrijk dat de contentmanager ervoor zorgt dat de informatie die verstrekt wordt actueel en aantrekkelijk is. Bedrijven verwachten daarom ook dat een contentmanager veel commercieel inzicht heeft.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

De hoofdverantwoordelijkheid van een contentmanager is ervoor te zorgen dat er kwalitatief sterke en actuele inhoud op de website te vinden is. De inhoud dient de merkwaarde van het bedrijf te ondersteunen. Hij of zij dient is door het bijwonen van cursussen en het lezen van vakliteratuur goed op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen. Een contentmanager kan zich inleven in de klant en is in staat samenwerkingsverbanden aan te gaan om zo grotere bezoekersaantallen te kunnen genereren.
• Goede communicatie- en schrijfvaardigheden
• Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de technologie, waaronder sociale media
• In staat te coördineren, adviseren en te enthousiasmeren

Vereiste kwalificaties

  • Hbo-opleiding richting Journalistiek, Communicatie, Interactieve Multimedia, Informatie wetenschappen of soortgelijk.
  • Cursus sociale media

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€36.000

Toplocaties voor Contentmanager

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in Contentmanager? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in Contentmanager

Vacature Ervaren Online Marketeer - Alkmaar
Salaris in overleg - Alkmaar, Noord-Holland, 1811 AE
Ervaren Online Marketeer
Zaandam, Noord-Holland
Content Marketeer
Leiden, Zuid-Holland
Copywriter
Schiphol, Noord-Holland