bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Applicatiebeheerder vacatures doorzoeken

1.314 Applicatiebeheerder vacatures in Nederland

De applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor het beheer van een of meerdere applicaties. Applicaties zijn softwareprogramma’s die een bepaalde uitvoerende functie hebben, zoals bijvoorbeeld het doorgeven van informatie over de lading van vrachtauto’s aan de douane. De applicatiebeheerder wordt meestal aangestuurd door de manager van de ICT-afdeling. Veel bedrijven hebben zelf applicatiebeheerders in dienst, maar er zijn ook applicatiebeheerders werkzaam bij gespecialiseerde ICT-bedrijven.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

De applicatiebeheerder dient ervoor te zorgen dat toegewezen applicaties beschikbaar zijn en snel draaien. De applicatiebeheerder is het contactpunt voor gebruikers die problemen, vragen of wensen voor nieuwe features hebben. Er wordt van de applicatiebeheerder verwacht dat zij de problemen in de applicatie snel weet op te sporen en te verhelpen. Uiteraard kijkt de applicatiebeheerder ook zelf kritisch naar de applicatie en voert zij af en toe verbeteringen door. De applicatiebeheerder geeft soms ook trainingen aan (nieuwe) gebruikers van de applicatie, zodat zij het maximale uit de applicatie kunnen halen.

Van een applicatiebeheerder wordt verwacht dat deze duidelijk kan communiceren. Een gebruiker die belt met een probleem met zo snel mogelijk geholpen kunnen worden. De applicatiebeheerder moet de juiste vragen stellen om er achter te komen wat het probleem is en zij moet duidelijke instructies geven om de gebruiker zo goed mogelijk te helpen. De applicatiebeheerder moet ook goed samen kunnen werken met andere applicatiebeheerders en IT’ers.

- Uitstekende en recente kennis over ICT
- Goede communicatieve vaardigheden
- Servicegerichte benadering

Vereiste kwalificaties

  • Voor de meeste functies van applicatiebeheerder is een MBO-4 of een HBO-diploma in een ICT-richting een vereiste.

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€37.815

Toplocaties voor Applicatiebeheerder

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in Applicatiebeheerder? Vertel ons hoe het bevalt!