bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

CNC-Draaier vacatures doorzoeken

633 CNC-Draaier vacatures in Nederland

Een cnc-draaier is een werknemer die materiaal kan aanpassen door middel van een freesmachine of draaibank. Afhankelijk van het soort product dat de onderneming waarbij hij werkt produceert, gebruikt hij diverse materialen zoals kunststof, hout of metaal. Hij werkt in opdracht van een voorman of chef die hem uitlegt of voordoet wat er van hem verwacht wordt. Hij moet technisch inzicht hebben en ook verstand hebben van computers want de apparatuur die gebruik wordt, is computergestuurd.

Van een cnc-draaier wordt ook verwacht dat hij cnc-programma’s kan schrijven en wijzigen. Hij zorgt ook voor de voorbereiding van de productie, kan ook met handmatige draaibanken overweg en is in staat een opdracht zelfstandig uit te voeren. Vaak is hij al bij de ontwerpfase van een product betrokken. Na een eerste proef en in overleg met zijn leidinggevende of een klant wordt de productie in gang gezet. Een cnc-draaier moet creatief en technisch zijn.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

Een cnc-draaier moet zelfstandig een opdracht kunnen uitwerken en moet zijn apparatuur grond kennen. Hij kan zelf programmeren en het proces uitvoeren en hij onderhoudt zijn apparatuur en machines. Een cnc-draaier:

- is verantwoordelijk voor de juiste productie van een ontwerp
- is vaardig in het omgaan met freesmachines en de computerprogramma’s
- controleert en levert het product perfect en tijdig af

Vereiste kwalificaties

  • MBO opleiding CNC Verspanen
  • Cursus CNC Programmeur – Draaier – Frezer

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€29.913

Topbedrijven

Toplocaties voor CNC-Draaier

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in CNC-Draaier? Vertel ons hoe het bevalt!