bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Eventmanager vacatures doorzoeken

29 Eventmanager vacatures in Nederland

In Nederland speelt eventmanagement een grote rol voor de economie. Wat betreft het organiseren van congressen, festivals en evenementen neemt Nederland wereldwijd de zevende plaats in. Eventmanagers zijn verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van zowel kleine als grote evenementen. Denk bijvoorbeeld aan een congres, beurs, festival, bruiloft of receptie. De eventmanager zorgt ervoor dat het hele evenement van A tot Z geregeld wordt. Omdat er veel verschillende aspecten geregeld moeten worden, is het belangrijk dat de eventmanager uitstekende organisatievaardigheden heeft, te allen tijde het overzicht heeft en stressbestendig is.

Bij bijvoorbeeld het organiseren van een congres zorgt de eventmanager onder andere voor een geschikte locatie, de aankleding, slaapgelegenheid, voldoende parkeerplaatsen en de catering. Een eventmanager werkt altijd samen met anderen. Denk bijvoorbeeld aan cateraars en hotels. Eventmanagers kunnen zich goed verplaatsen in hun opdrachtgevers en weten de wensen en eisen om te zetten in een succesvol evenement.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

Eventmanagers hebben als hoofdverantwoordelijkheid succesvolle evenementen te organiseren. Naast het goed kunnen plannen en organiseren is commercieel inzicht ook erg belangrijk voor een eventmanager. Tevens wordt er van een eventmanager verwacht dat hij voldoende kennis heeft van marketing, sales en public relations. Bij bijvoorbeeld het organiseren van een groot muziekfestival is het belangrijk dat de eventmanager ook een succesvolle marketingcampagne op touw weet te zetten, zodat er zoveel mogelijk kaarten worden verkocht.

• Uitstekende organisatorische vaardigheden
• Inlevingsvermogen
• Creatief
• Stressbestendig

Vereiste kwalificaties

  • Hbo-opleiding Eventmanagement of soortgelijk
  • Mbo-opleiding Eventmanagement of soortgelijk

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€25.300

Topbedrijven

Toplocaties voor Eventmanager

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in Eventmanager? Vertel ons hoe het bevalt!