bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Chef-kok vacatures doorzoeken

342 Chef-kok vacatures in Nederland

Een chef-kok werkt in de keuken van bijvoorbeeld een hotel, restaurant of eetcafé. Ook kan het voorkomen dat een chef-kok in een zorginstelling werkt, zoals een verzorgingshuis. Hij is ervoor verantwoordelijk dat alles in de keuken op rolletjes loopt. Hij geeft leiding aan de keukenbrigade en ziet er op toe dat iedereen netjes volgens de wettelijke voorschriften van veiligheid en hygiëne werkt. De chef-kok is niet alleen eindverantwoordelijk voor de gerechten die in de keuken worden bereid, maar beheert ook de financiën. Hij ziet er op toe dat de keukenafdeling het budget niet overschrijdt en voert het inkoopbeleid van de keuken uit. Hij bepaalt wat er op het menu komt te staan en helpt de keukenbrigade met het voorbereiding en het maken van de gerechten.
Bekende Nederlandse chefs-koks zijn onder andere Herman den Blijker, Ron Blaauw en Joop Braakhekke. Den Blijker werd onder andere razend populair door zijn tv-programma Herrie in de Keuken. Dit programma is de Nederlandse versie van de Britse televisieformule Kitchen Nightmares, het programma van chef-kok Gordon Ramsay.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

De chef-kok is hoofdverantwoordelijk voor de kwaliteit van de gerechten die het keukenpersoneel voor de gasten klaarmaakt. Ook is de chef-kok vaak betrokken bij het aannemen van nieuw keukenpersoneel. Van een chef-kok wordt niet alleen verwacht dat hij over uitstekende kookvaardigheden beschikt, maar ook dat hij goed kan leidinggeven en plannen. Verder bepaalt de chef-kok wat er op het menu komt te staan en helpt hij de keukenbrigade met de voorbereiding en het maken van de gerechten. Samen met de andere koks zorgt hij ervoor dat de gasten hun gerechten op tijd geserveerd krijgen.
• Uitstekende kennis van het kookvak
• Bereid en in staat om lange uren te maken
• In staat anderen te coachen en de leiding te nemen
• Stressbestendig
• Goede communicatievaardigheden

Vereiste kwalificaties

  • Mbo-opleiding Kok niveau 2
  • Mbo-opleiding Zelfstandig Werkend Kok niveau 3
  • Mbo-opleiding Gespecialiseerd Kok/Leidinggevende Keuken niveau 4

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€35.682

Toplocaties voor Chef-kok

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in Chef-kok? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in Chef-kok

BBL Kok
Noordwijk aan Zee
BBL Kok
Noordwijk
Kok min 30 max 38uur Schoorl
Schoorl, Noord-Holland
Keukenmedewerker
Nederland, Overijssel