bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Helmond

1.468 beschikbare vacatures in Helmond

De Helmonders staan bekend als ‘kattenmepper’, misschien omdat in periodes van honger de “dakhaas” op het menu terecht kwam. In juni wordt dus een jazz festival georganiseerd, “Jazz in Catstown”, maar de kat komt vaker voor in cultureel Helmond. Bij kermis en carnaval bijvoorbeeld.
Het vierkante Kasteel Helmond mag wel het meest opvallende gebouw genoemd worden. Uit de veertiende eeuw en zeker nog in goede staat, het werd tot 2001 nog als raadszaal gebruikt. Maar aan de Kanaaldijk zijn ook een paar oude textiel-fabriekjes te zien, en woningen van de grote heren uit het tijdperk.
Groot geworden met de staal en textiel-industrie, is Helmond eigenlijk ook gewoon een vestingsstad. Het veertinde eeuws kasteel Helmond was onderdeel van de stadsomwalling.
Toen de Zuidwillemsvaart was aangelegd kon in Helmond de industrie pas goed van de grond komen, vooral de textielindustrie heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van Helmond. De export van stoffen gekleurd in batik patronen vinden nog steeds gretig aftrek in, jawel, West Afrika. Vanaf 1638 werden West Afrikaanse soldaten geworven om dienst te doen in het KNIL. Die keerden na hun diensttijd terug naar vooral Ghana, met daar gemaakte batik.
De metaalindustrie is vooral nog vertegenwoordigd door een kenniscentrum voor de automobiel industrie en diverse toeleveringsbedrijven voor de productie van auto’s.

Topbedrijven die personeel aannemen in Helmond

Topvacatures in Helmond

Werkt u in Helmond? Vertel ons hoe het bevalt!