bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Heerenveen

1.035 beschikbare vacatures in Heerenveen

Bij een verhaaltje over Heerenveen mag het wereldberoemde ijsstadion Thialf niet ontbreken. De grootste overdekte ijsbaan van Nederland. In oktober 1964 geopend door prinses Christina is het de snelste ijsbaan van Nederland en nummer vier op wereld niveau. Niet slecht voor het hulpje van de god Thor.
De herenhuizen hebben in het Fries een eigen naam, ze heten daar ‘stinsen’, voor stenen huizen. Er zijn nog een paar heel mooie stinsen te vinden in Heerenveen, echt het bekijken waard. Door de lintbebouwing krijgen de huizen een extra aspect van grootheid, hoewel dat in Heerenveen eigenlijk niet meer goed te zien is. Behalve natuurlijk bij de Crackstate.
De heren zijn Van Dekema, Cuyck en Foeyts. Zij hadden het plan opgevat om veen te gaan ontginnen, en te verkopen natuurlijk. Daarom kochten ze in 1551 grote stukken land en lieten twee kanalen graven om het veen te vervoeren. Het veen van de heren, Heerenveen.
Nadat het veen ontgonnen was ontstonden aantrekkelijke stukjes land aan die kanalen, om vooral herenhuizen op te bouwen. De bewoners van Heerenveen waren dus over het algemeen welgesteld, maar ook de middenstand kon er nering doen, iedereen moet tenslotte eten en drinken.
Het gebied was geen gemeente maar er werd gebouwd op het grondgebied van twee plaatsen, Aengwirden en Schoterland. Pas op 1 juli 1934 werden de stukken aan elkaar geplakt en vormden ze, samen met een stukje Haskerland, de gemeente Heerenveen.

Topbedrijven die personeel aannemen in Heerenveen

Topvacatures in Heerenveen

Werkt u in Heerenveen? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in Heerenveen

Leerling operator B - Heerenveen
Salaris in overleg - Heerenveen, Friesland, 8441 ER
Allround medewerker TD - Heerenveen
Salaris in overleg - Heerenveen, Friesland, 8441 ER
Procesoperator B - Heerenveen
Salaris in overleg - Heerenveen, Friesland, 8441 AA
Procesoperator
Heerenveen
Boomverzorger Noord-Holland
Salaris afhankelijk van ervaring en opleiding - Heerenveen, 8441AA
Industrieel reiniger / Hogedruk reiniger
In overleg - Heerenveen, Friesland