bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Halsteren

459 beschikbare vacatures in Halsteren

Halsteren is een dorp dat behoort bij de gemeente Bergen op Zoom. in 2010 had de plaats 12.000 inwoners. Tot 1997 was Halsteren een eigen gemeente die werd gevormd door Halsteren, Noordgeest, de Beymourenpolders en de Auvergne- en Glymespolders.

Waarschijnlijk komt de naam halsteren van halstert, dat een samenstelling zou zijn van halha, een uitloper van hoogland, en stert, oftwel staart. Dit komt door de langgerekte vorm van de uitloper. Het zou ook kunnen dat de naam is afgeleid van het dialect 'Altere', een verbastering van het Latijnse 'Alta Terra' oftewel 'hoge land'.

In 1272 werd Halstert voor het eerst genoemd. Waarschijnlijk ontstond het als turfwinningsdorp. De Sint-Martinuskerk uit 1457 en de Sint-Quirinuskerk uit 1913 zijn prachtige gebouwen. De Sint-Antoniusmolen uit 1817 is een molen die nog elke zondagmiddag draait. Tot 2011 was de molen nog in bedrijf maar helaas overleed de molenaar dat jaar. In Halsteren zijn een aantal mooie oude huizen en villa's te bezichtigen.

Net ten oosten van Halsteren zijn overblijfselen te zien van de voormalige West-Brabantse waterlinie met Fort de Roovere en Fort Pinssen uit 1628.

Topbedrijven die personeel aannemen in Halsteren

Topvacatures in Halsteren

Werkt u in Halsteren? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in Halsteren

Chauffeur regio Bergen op Zoom (m/v)
Bergen op Zoom, Noord-Brabant, 4623ZB
Vacature Beleidsadviseur verkeer - Bergen op Zoom
Salaris in overleg - Bergen op Zoom, Noord-Brabant, 4611 AA
Vacature Verzorgende C - Bergen op Zoom
Salaris in overleg - Bergen op Zoom, Noord-Brabant, 4611 AA