bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Gouda

2.301 beschikbare vacatures in Gouda

De kaasstad Gouda staat nationaal en internationaal bekend om de ronde, rode kazen die echt wereldwijd te koop zijn. Elke donderdag zijn die kazen te zien, en te koop, op de traditionele kaasmarkt, midden in de stad.
De industrie in Gouda produceerd nog wel meer natuurlijk, onder andere kaarsen, traditionele pijpen en natuurlijk stroopwafels.
De twintigste eeuw bracht modernisering en stadsuitbreidingen buiten de oorspronkelijke grenzen, de singels. Na de tweede Wereldoorlog ging de uitbreiding door en kwamen er meer wijken. De traditionele industrie houdt mensen aan het werk, maar ook de gezondheidszorg en dienstverlening zijn grote werkgevers in de stad Gouda.
Het plein in de vorm van een stuk kaas is het centrum van Gouda, ook cultureel. Het oude Stadhuis en de St. Janskerk zijn de bekendste bezienswaardigheden, maar de stad heeft verder nog 328 rijksmonumenten. Een wandeling kan verrassende stadsgezichten opleveren.
In de 13e en 14e eeuw bouwde de familie Van der Goude een kasteel en legde een haven aan in de rivier de Gouwe. Daardoor ontstond een veilige vaarroute van Frankrijk en Vlaanderen naar Holland en dat kwam Gouda, als handelscentrum natuurlijk goed uit. Het kasteel werd later gesloopt, mischien wel door de bewoners, die het niet zo op hadden met kasteelheer Van der Goude.
Aan het eind van de 19e eeuw begon het er voor Gouda een beetje beter uit te zien. Na een cholera-epidemie werd er riolering aangelegd. De economische vooruitgang was mede te danken aan de kaarsen industrie, aan de garenspinnerij en aan de hygiënische verbeteringen.

Topbedrijven die personeel aannemen in Gouda

Topvacatures in Gouda

Werkt u in Gouda? Vertel ons hoe het bevalt!