bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Goes

957 beschikbare vacatures in Goes

Goes is een gemeente en stad in de provincie Zeeland. Zeeland bestaat uit diverse eilanden en schiereilanden, en op een daarvan, Zuid Beveland bevind zich de Goes, een stad met 66 960 inwoners.
In Goes worden diverse culturele evenementen georganiseerd, waaronder een Dancetour Goes, Goes in Concert, 12 hours of HipHop en Ganzen pop.
Sportverenigingen zijn goed vertegenwoordigd in Goes, zowel de zaal- als veldsporten, maar ook golf kan men in de stad beoefenen.
Rinus Ferdinandusse, een schrijver (en hoofdredacteur van Vrij Nederland), onder andere van het boek “Naakt over de Schutting”, dat ook verfilmd is, werd in 1931 geboren in Goes.
Goes is een beetje een bijzondere stad, omdat eigenlijk alle rampen van de 20e eeuw aan haar voorbij gegaan zijn. De Eerste en Tweede wereldoorlogen, maar ook de overstomingsramp van 1953, Goes overleefde ze, zonder veel schade, en bleef overeind. Ook de industriële revolutie is in eerste instantie grotendeels aan Goes voorbijgegaan.
Daardoor heeft Goes nog steeds een economie, gericht op dienstverlening en distributie, behalve de landbouw, die ook nu nog een belangrijke bron van inkomsten is. Pas in de 60er jaren van de vorige eeuw beleefde Goes een groeistuip en nam de industrie in en rond de stad toe.
Door het bouwen van nieuwe wijken werd de stad groter en ook het aantal inwoners nam toe. De vier nieuwe woonwijken die werden gebouwd bieden woonruimte aan de medewerkers van het uitbreidende bedrijvenpark van Goes.

Topbedrijven die personeel aannemen in Goes

Topvacatures in Goes

Werkt u in Goes? Vertel ons hoe het bevalt!