bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Friesland

7.555 beschikbare vacatures in Friesland

De in het noorden gelegen provincie Friesland heeft rond de 650 duizend inwoners met Leeuwarden als hoofdstad. Friesland is zonder twijfel de provincie met de sterkste eigen identiteit. Friesland is de enige provincie die een eigen taal heeft met een wettelijke functie in het openbaar bestuur. Dit houdt in dat iedere inwoner in het Fries kan communiceren met de overheid indien gewenst. Het volkslied van de provincie ‘De âlde Friezen’ is ook opgesteld in het Fries. De Friese vlag is ook zeer bekend met zijn karakteristieke hartvormige pompeblêden, die verwijzen naar de voormalige Friese streken uit de Middeleeuwen.

Friesland is nauw verbonden met het water. De provincie kent tientallen meren en kent het grootste gebied met meren die aaneengesloten zijn van Europa, bekend als de Friese Meren. Deze streek is een bijzonder populair watersportgebied. In zomer vinden hier het befaamde skûtsjesilen plaats. Daarnaast is de Sneekweek een groot evenement die in het teken van zeilen staat en tienduizenden bezoekers op afkomen.

Friesland is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de Elfstedentocht. Deze legendarische schaatsrace langs de Friese steden vindt maar zelden plaats, maar houdt elke winter heel Nederland in zijn greep met de vraag: ‘giet it oan?’. De laatste keer dat de Elfstedentocht werd gereden was in 1997 met als winnaar Henk Angenent.

Topbedrijven die personeel aannemen in Friesland

Topvacatures in Friesland

Werkt u in Friesland? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in Friesland

Bouwkundige
Sneek, 8601CV
Lasser
Sneek, 8601CV
Verkoper
Sneek, 8601CV
Schoonmaker
Sneek, 8601CV
Manager
Sneek, 8601CV
Bankwerker
Sneek, 8601CV