bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Culemborg

486 beschikbare vacatures in Culemborg

Culemborg is een stadje in de Nederlandse provincie Gelderland. Het riviertje de Lek maakt net ten noorden van de stad een soort slinger beweging, onderweg naar de kust. De uiterwaarden in de slinger, een gebied dat de Goilberdingerwaard heet, laten duidelijk zien dat uiterwaarden een doel hebben, het zijn overstromingsgebieden voor een rivier.

Het stadje, bijna op de grens met de provincie Utrecht, is goed bereikbaar met trein, bus en met de auto. Het station aan de rand van het centrum is een modern gebouw, helaas met weinig fantasie.

Een uitgaanstip kan ik de lezers niet onthouden. Culemborg heeft een heus, echt Elvis Presley Museum. Maar ook een gewoon historisch museum hoor, het Elisabeth Weeshuis, en meer dan genoeg uitgaans-gelegenheden voor een heel gezellig avondje stappen. Het Midden van Nederland pop podium Chrystal Venue en de oude binnenstad zijn ook de moeite waard.

De geschiedenis daarentegen, is een stuk interessanter. In de middeleeuwen, 1281 om precies te zijn wordt Culemborg al genoemd in de archieven. Het dorp van handelaren werd versterkt en kreeg in 1318 stadsrechten als Vrijstad.

Dat wil niet zeggen dat alles mocht en kon in Culemborg,maar dat de stad recht mocht spreken. En dat deed Culemborg, de echtscheidingen uitgesproken in Culenborg waren tot in Amsterdam berucht.

Topbedrijven die personeel aannemen in Culemborg

Topvacatures in Culemborg

Werkt u in Culemborg? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in Culemborg

Junior Tekenaar / Constructeur
Culemborg, Gelderland
Werkplekbeheerder Culemborg
Culemborg, Gelderland
Verzorgende IG in Culemborg
Culemborg, Gelderland
Verzorgende C in Culemborg
Culemborg, Gelderland
PLC Engineer
Culemborg