bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Automonteur vacatures doorzoeken

1.125 Automonteur vacatures in Nederland

Een automonteur houdt zich bezig met het repareren en onderhouden van auto’s. Hij achterhaalt de schade of gebreken aan de voertuigen van zijn klanten. Ook geeft hij hen een berekening van de kosten. Automonteurs werken vaak bij een dealer en zijn gespecialiseerd in een bepaald merk. Ook verzorgt een automonteur de Algemene Periodieke Keuring (APK). Daarbij controleert hij de verkeersveiligheid, milieuvriendelijkheid en de registratie van het voertuig. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of de banden, remmen, verlichting en schokdempers nog naar behoren werken. Ook kijkt hij naar de kilometerstrand, het voertuigbewijs, het voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof. Voor een automonteur is het uiterst belangrijk om zorgvuldig te werken, omdat dit anders ernstige gevolgen kan hebben voor de veiligheid van een klant. Denk bijvoorbeeld aan slechtwerkende remmen.
Doordat er veel innovatie in de autobranche plaatsvindt, is het belangrijk dat de automonteur goed op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Zo worden er door de stijgende brandstofprijzen en milieu-invloeden steeds schonere auto’s aangeboden. Neem bijvoorbeeld de elektrische auto, waarbij het grootste probleem op dit moment is dat de afstand die gereden kan worden, afhangt van de laadtijd van de accu.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

De belangrijkste verantwoordelijkheid van een automonteur is de voertuigen van zijn klanten op een goede en veilige manier te repareren en te onderhouden. Hij bereikt dit door middel van een grondige inspectie van alle onderdelen, zoals veiligheidsgordels, stuursystemen en rem- en brandstofsystemen. Met de juiste kennis en de juiste gereedschappen en instrumenten zorgt hij ervoor dat de klant met een gerepareerde en verkeersveilige auto de garage verlaat.
• Goed kunnen luisteren naar de klant
• Goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de autobranche
• Zelfstandig kunnen werken
• Nauwkeurig

Vereiste kwalificaties

  • Mbo-opleiding Autotechniek of Automonteur (BOL of BBL)

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€26.635

Toplocaties voor Automonteur

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in Automonteur? Vertel ons hoe het bevalt!

De nieuwste vacatures in Automonteur

Monteur in de autobranche
EUR2450 per maand - Tilburg, Noord-Brabant
Busmonteur
Eindhoven
Automonteur
Eindhoven
Recruitment Duizendpoot
Waalwijk, Noord-Brabant, 5145PZ
APK-KEURMEESTER VRACHTWAGENS (VAST OF FLEX) - Aalsmeer
Salaris in overleg - Aalsmeer, Noord-Holland, 1431 AA