bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Projectmanager vacatures doorzoeken

3.862 Projectmanager vacatures in Nederland

Een projectmanager geeft leiding bij de uitvoering van een eenmalig project, dat binnen een bepaalde tijd af moet zijn. Dit project kan plaatsvinden in allerlei verschillende branches. Meestal werkt een projectmanager in opdracht van de opdrachtgever of de baas van een bedrijf, als leidinggevende voor een team van medewerkers.
Bij de start van een project zorgt de projectmanager ervoor dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over de doelstellingen en voorwaarden. Eventueel kan de manager de opdrachtgever hierbij adviseren. Wanneer deze plannen zijn gemaakt, stelt de projectmanager een plan op voor de uitvoering van het project. Vervolgens stelt hij deze plannen voor aan het team, en zorgt ervoor dat ze allemaal duidelijke taken en verantwoordelijkheden hebben in het project. Het creëren van een goede teamgeest is hierbij belangrijk. Tijdens het project zelf, zorgt de projectmanager ervoor dat de gemaakte afspraken ook daadwerkelijk worden nageleefd. Dit doet hij door toezicht te houden op de medewerkers.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

De projectmanager is de eindverantwoordelijke voor de uitvoering van het project. Hij zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden gemaakt binnen de van tevoren bepaalde tijd. Hierbij moet de projectmanager openstaan voor alternatieve ideeën van medewerkers, en oplossingen kunnen bedenken wanneer iets niet zo gaat als gepland. De projectmanager dient daarom te beschikken over goede communicatieve vaardigheden, zodat het project volledig volgens de wens van de opdrachtgever kan worden uitgevoerd.
• Communicatief vaardig
• Creatief
• Stressbestendig
• Beschikt over managementvaardigheden
• Werkt systematisch en resultaatgericht

Vereiste kwalificaties

  • Specialisatie op het gebied van een bepaald vak, met aanvullende cursussen over projectmanagement
  • Assisterende functie bij een project

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€42.576

Toplocaties voor Projectmanager

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in Projectmanager? Vertel ons hoe het bevalt!