bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Vertaler vacatures doorzoeken

85 Vertaler vacatures in Nederland

Een vertaler houdt zich bezig met het omzetten van een geschreven tekst naar een andere taal of lokaliseert deze tekst. Meestal werkt men vanuit een vreemde taal naar de moedertaal, maar andersom komt ook voor. Naast een uitstekende taalbeheersing van één of meerdere talen, moet hij ook heel precies zijn en soms onderzoek doen om zich in het onderwerp in te leven en te verdiepen. De geschreven teksten kunnen allerlei vormen hebben zoals brieven, documenten, handleidingen, ondertitels en noem maar op. Vertalers kunnen als zelfstandigen werken, maar ook in dienst zijn van een vertaalbureau. Naast de daadwerkelijke vertaalwerkzaamheden moeten zij ook vaak andere werkzaamheden verrichten zoals facturen opmaken, klantcontacten onderhouden, mailings uitzetten en andere administratieve taken.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

Als er een opdracht binnenkomt bekijkt de vertaler of hij de opdracht kan doen. Hij plant de benodigde tijd hiervoor in en begint werkzaamheden voor het onderwerp te doen. Hij vertaalt en redigeert de tekst. Als de tekst klaar is verzorgt hij alle administratieve bijkomstigheden die hierbij komen kijken.

- Perfecte taalbeheersing van twee of meerdere talen
- Creatief kunnen schrijven
- Brede algemene ontwikkeling
- Stress kunnen hanteren
- Nauwgezet zijn
- Besluitvaardig
- Goed met de computer overweg kunnen

Vereiste kwalificaties

  • Het beroep van vertaler is een vrij beroep; iedereen mag zich vestigen als vertaler. Er bestaan echter wel gespecialiseerde opleidingen op HBO-niveau voor dit vak.
  • HBO – Tolken en Vertalen

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€29.028

Topbedrijven

Toplocaties voor Vertaler

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in Vertaler? Vertel ons hoe het bevalt!