bijv. baan, bedrijf, titelbijv. plaats, provincie of postcode
uitgebreid zoeken »

Planner vacatures doorzoeken

4.291 Planner vacatures in Nederland

Planners kunnen werkzaam zijn in verschillende vakgebieden. Een planner in de zorg is ervoor verantwoordelijk dat de patiënten op het juiste tijdstip zorg krijgen terwijl een logistieke planner ervoor zorgt dat de juiste producten op het juiste tijdstip op de juiste plaats staan. Waar een planner ook werkt, er zijn altijd beperkingen waar rekening mee moet worden gehouden. Er moet rekening worden gehouden met de beschikbaarheid van personeel, de wensen van het personeel, wet- en regelgeving, enzovoort.

De planner is in staat om snel bij te sturen als daarom gevraagd wordt; bijvoorbeeld als iemand op het laatste moment zich afmeldt wegens ziekte. Als de planner het probleem niet zelf kan oplossen wordt de teammanager ingeschakeld. De planner analyseert voortdurend de resultaten van eerder gemaakte planningen om zo in de toekomst beter te kunnen plannen. Als er structurele knelpunten zijn in de planning, bijvoorbeeld een gebrek aan vrachtwagens bij een transportbedrijf, dan meldt de planner dit aan zijn leidinggevende zodat deze knelpunten verholpen kunnen worden.

Verantwoordelijkheden & vaardigheden

De planner heeft een grote verantwoordelijkheid binnen een bedrijf omdat een verkeerde planning grote gevolgen kan hebben. De planner moet in staat zijn om goed te kunnen communiceren met zijn leidinggevenden en personeelsleden. De planner staat geregeld onder druk en is hier dan ook tegen bestand. Het is van groot belang dat de planner inzicht heeft in het werk dat gedaan wordt binnen de organisatie.

- Kennis over de bedrijfsvoering
- Goede communicatieve vaardigheden
- Zeer nauwkeurig
- Een groot verantwoordelijkheidsgevoel
- Spreekt een of meerdere vreemde talen (vooral van belang in de logistiek)

Vereiste kwalificaties

  • Een planner heeft meestal een MBO-4 of een HBO-opleiding
  • Een planner heeft relevante ervaring ‘op de werkvloer’

Handige links

Gemiddeld salaris

€0
€150.000+
€34.864

Topbedrijven

Toplocaties voor Planner

Topbedrijven die personeel aannemen

Andere gerelateerde vacatures

Werkt u in Planner? Vertel ons hoe het bevalt!