Bladeren Adzuna Blog »

Je nieuwe baan vinden met behulp van ontslagbegeleiding

Het proces van ontslagbegeleiding (outplacement) is ruim 35 jaar geleden in de Verenigde Staten ontwikkeld voor mensen die niet meer bij hun huidige werkgever willen of kunnen blijven werken. Tijdens dit proces wordt er aandacht geschonken aan het verwerken van een eventueel ontslag, het herkennen van je eigen sterke punten en interesses, en begeleiding bij het solliciteren naar nieuwe banen.

In Nederland zijn er inmiddels tientallen outplacementbureaus beschikbaar die je graag helpen om een perfect passende functie te vinden. Lees hieronder alles over de voordelen en de kanttekeningen die je hierbij moet plaatsen.

Voordelen van ontslagbegeleiding

Een ontslagbegeleidingtraject kent verschillende voordelen, wij hebben er hieronder zes voor je uitgelicht:

1.      Voorbereiding op je ontslag

Het kan zijn dat je een ontslag voelt aankomen. Soms is er sprake van een situatie waar je weinig invloed op uit kan oefenen. Denk bijvoorbeeld aan een reorganisatie of aan werkzaamheden die geautomatiseerd of afgestoten gaan worden. Het is dan raadzaam om je zorgen tijdig bij de werkgever aan te kaarten. Op die manier is er voldoende tijd om een traject samen te stellen dat jou aan een nieuwe baan kan helpen.

2.      Meer baanzekerheid

Met een ontslagbegeleidingtraject begin je al tijdens de laatste weken bij je huidige werkgever met het zoeken van nieuw werk. Als werknemer kom je dus niet eerst werkloos thuis te zitten, maar kan je een nieuwe baan direct aan laten sluiten op het stoppen van je huidige baan.

3.      Professionele begeleiding

Ontslagbegeleiding is de uitgelezen kans om met professionele begeleiding een nieuwe baan te zoeken, zonder dat je hiervoor de kosten hoeft te dragen. Je kunt nu gaan voor die ene droombaan of juist als zelfstandige beginnen.

Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van netwerk- en sollicitatietrainingen. Om aan de slag te kunnen in grotere bedrijven moet tegenwoordig vaak een assessment gemaakt worden. Een outplacementbureau kan jou helpen om zo’n assessment goed voor te bereiden. Ook kun je er voor kiezen om jezelf te laten omscholen.

4.      Afscheid nemen van een onprettige werkomgeving

Misschien voel je je niet meer prettig op de werkvloer. Bijvoorbeeld vanwege pesterijen, waar ongeveer 8% van de beroepsbevolking mee te maken krijgt. Ook dan is het belangrijk dat je tijdig aan de bel trekt om de ontslagbegeleidingmogelijkheden te bespreken. Dit is ook in het voordeel van jouw werkgever, die hiermee een negatieve werksfeer en ziekteverzuim kan voorkomen.

5.      Doorgroeien in jouw functie

Zit je bij je huidige werkgever al een tijd lang vast in dezelfde functie? Dan kan ontslagbegeleiding ook uitkomst bieden. Ga aan de slag bij een bedrijf dat de door jou gewenste functie wél biedt en laat je coachen zodat jouw sollicitatiegesprek er tussen uitspringt.

6.      Iets totaal anders gaan doen

Sommige mensen zouden graag ander werk gaan doen, maar dit is en blijft spannend. Daarom nemen veel werknemers deze risicovolle stap niet. Werkgevers selecteren ook vaak op opleiding en relevante werkervaring. Hierdoor heb je vaak de keuze uit dezelfde functies die je bij je huidige werkgever ook hebt.

Wanneer je begint aan een ontslagbegeleidingtraject is dit een uitgelezen kans om toch een switch te maken naar een ander vakgebied. Bij een gespecialiseerd outplacementbureau kun je gebruik maken van herscholing of begeleiding in het beginnen van je eigen bedrijf.

Kanttekeningen bij ontslagbegeleiding

Het ontslagbegeleidingstraject kost veel tijd, zowel aan de kant van de loopbaancoach als aan de kant van de werknemer. Er gaat tijd zitten in het testen van de werknemer, het volgen van trainingen en het solliciteren naar functies.

Soms verwachten mensen dat zij een nieuwe topbaan in hun schoot geworpen krijgen. Zo werkt het ontslagbegeleidingstraject echter niet. Je wordt vooral begeleid en ondersteund bij het hele proces. Het solliciteren op een andere functie moet je uiteindelijk zelf doen. Je eigen inzet is dan ook cruciaal voor het vinden van een geschikte nieuwe baan.

Een goed outplacementbureau kiezen

Op gebied van ontslagbegeleiding valt er in Nederland veel te kiezen. Kies je voor een klein bureau met een persoonlijke aanpak, of juist een grote partij met een uitgebreid netwerk? Voor allebei valt natuurlijk iets te zeggen en het is dan ook belangrijk dat je van te voren nadenkt over wat jij nodig hebt.

Kijk ook goed of het bureau actief is in de door jou gewenste branche. De coaches en trainers kunnen je op deze manier helpen aan de baan die jij graag wilt.

Weet je al in welke branche je naar een baan wil zoeken? Bekijk dan alvast de vacatures die op dit moment beschikbaar zijn!