Bladeren Adzuna Blog »

Student van het Jaar 2018 – Ontmoet de finalisten!

Het is alweer de tijd van het jaar waarop de finalisten voor Adzuna’s ‘Student van het Jaar 2018’ competitie worden bekend gemaakt! In de laatste maanden hebben jullie ons overspoeld met duizenden aanmeldingen van over de hele wereld. Iedereen hoopte kans te maken op die begeerde titel van ‘Student van het Jaar 2018’. Met veel moeite hebben we de lijst uiteindelijk weten terug te brengen tot de volgende elf kandidaten:

Bowen Guan – Verenigd Koninkrijk
Universiteit: University College London, Imperial College London

Bowen is hard op weg om een consultant op het gebied van energie en milieu te worden. Hij bezit een grote hoeveelheid kennis in duurzaam produceren en ervaring in wetenschappelijke projecten. Nu het klimaat aan het veranderen is, gelooft Bowen dat hij een rol kan spelen in het verspreiden van informatie op dit gebied.

Tim van de Wiel – Nederland
Universiteit: iPabo Amsterdam

Tim studeert om leraar in het basisonderwijs te worden. Hij voelt zich geroepen om het huidige tekort aan (mannelijke) docenten op basisscholen aan te vullen. Door de focus te leggen op de behoeftes van de leerlingen, wil hij proberen om het beste uit hen te halen. Dit wil hij op een laagdrempelige manier doen, met een flinke dosis humor en gezelligheid in het klaslokaal.

Bibata Amadou Sala Assane – Frankrijk
Universiteit: Polytech Annecy-Chambéry

Bibata wil graag ingenieur op het gebied van waterbehandeling worden. Om deze droom te bereiken studeert ze momenteel ‘Environment Building and Energy Engineering’ in Frankrijk. Met haar Nigerese achtergrond heeft ze de issues omtrent drinkwater van dichtbij kunnen meemaken. Dit is een van de redenen dat ze nu zoekt naar manieren om deze gebieden van schoon drinkwater te voorzien.

Federico Trocino – Italië
Universiteit: Università della Valle d’Aosta, Universitat Rovira i Virgili

Federico’s grote droom is om psycholoog te worden. Zijn talenknobbel zal deze wens in ieder geval niet in de weg staan, zo wisselde hij in zijn aanmelding voor deze verkiezing zonder enige moeite tussen het Italiaans, Engels en Spaans. Zijn interesse in het helpen van anderen komt ook naar voren in zijn ervaring als vertegenwoordiger van zijn faculteit.

Aleksey Sunyaykin – Rusland
Universiteit: Pacific State Medical University

Aleksey heeft een duidelijke visie voor zijn carrière; hij wil graag kinderarts worden en zich vervolgens specialiseren in oncologie. Met behulp van zijn opgedane kennis wil hij dan de mensen op Sachalin helpen – een eiland in het Russische Verre Oosten. In zijn aanmelding kwam een grote empathie voor anderen naar voren.

Vivek Saahil – India
Universiteit: Army Institute of Technology

Vivek hoopt in de toekomst een onderzoeks- en ontwikkelingsingenieur te worden, een ambitie die voortkomt uit een specifieke ervaring in zijn studententijd. Toen er een periode van watertekort in zijn studentenhuisvesting was, zorgde hij ervoor dat een nieuw waterbehandelingssysteem werd geïmplementeerd. Het bijzondere aan dit systeem? Het had geen elektriciteit nodig om water te produceren!

Pedro Vinicius Falcão – Brazilië
Universiteit: Universidade de Brasilia

Pedro leefde vroeger in een omgeving waar mensen blootgesteld werden aan armoede. Om het leven van deze mensen beter te maken, schreef hij zich in voor een studie ‘Public Health’ aan zijn universiteit. Hij nam deel in verschillende projecten omtrent het gezondheidssysteem in Brazilië en hielp kwetsbare groepen in de samenleving.

Ann Lunt – Verenigde Staten
Universiteit: George Fox University

Ann’s grote wens is om ondernemer te worden. Wat voor ondernemer? Een ondernemer die een gemeenschappelijke ruimte beheert met faciliteiten waar iedere artiest gebruik van mag maken! Ze probeerde al naar deze droom toe te werken door online een winkel voor handgemaakt keramiek te openen en zoveel mogelijk kennis over kunst te verkrijgen.

Karen Four – Canada
Universiteit: Sheridan College

Karen wil het liefste Scrum Master worden voor een start-up in virtual reality, augmented reality of een ander soort techbedrijf. Haar doel was altijd om zoveel mogelijk methoden van digitale communicatie onder de knie te krijgen. Samen met haar dertig jaar ervaring in deze industrie heeft dit haar een stevige basis gegeven voor haar gewenste carrière.

Emmie Chiyindiko – Zuid-Afrika
Universiteit: University of Free State

Emmie droomt ervan om de tussenschakel te vormen tussen wetenschappers en het grote publiek, oftewel om wetenschapscommunicator te worden. Ze nam eerder deel aan onderzoeksprojecten die zich bezighielden met chemische verbindingen en paste hier verschillende technieken toe die ze tijdens haar bachelor Scheikunde geleerd heeft.

Kimberly La – Australië
Universiteit: Macquarie University

Kimberly wil graag CEO worden van het bekende advocatenkantoor Allens. In deze rol wil ze mensen bewust maken van ethische praktijken en diversiteit op de werkvloer. Haar focus op ethiek heeft er onder andere toe geleid dat ze supporter werd van de lokale LGBTIQ gemeenschap en daarnaast mensen met psychische aandoeningen helpt.

Bovenstaande elf deelnemers maken kans op het winnen van een prijzenpakket dat nog beter is dan vorig jaar! Het bestaat uit:
– een geldprijs van €4.000,-
– een stage in een topbedrijf in een door de kandidaat gekozen industrie
– een carrièreboost pakket, inclusief één-op-één loopbaancoaching
– een voucher van €200,- om aan Udemy business cursussen uit te geven

Wij wensen de elf gelukkigen veel succes in de laatste ronde! De winnaar zal bekend worden gemaakt op 28 januari 2019. Houd zeker Adzuna’s Facebook en Twitter in de gaten voor alle updates omtrent de Student van het Jaar 2018 verkiezing!