Bladeren Adzuna Blog »

Bijzondere banen voor tijdens de feestdagen

Met de feestdagen voor de deur is het ook weer tijd voor seizoensgebonden banen. Heb je nog tijd over in de komende weken, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er altijd vacatures voor postbezorgers of inpakmedewerkers tijdens de feestdagen.

Heb je echter geen zin om in de winterkou kerstkaartjes te bezorgen, dan zijn onderstaande functies ook interessante opties.

Ben jij tijdens de zomer al bezig met het inkopen van kerstballen? Roddelen jouw buren over je, omdat je na de feestdagen de kerstboom veel te lang opgetuigd laat staan?

Als jij één van de mensen bent die nooit kan wachten tot het weer kerst is, dan is de baan van Kerstetalage Stylist misschien iets voor jou. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het versieren van de winkeletalages voor verschillende bedrijven in Nederland. Dit betekent dus een overvloed aan kerstslingers!

Geschikt voor: creatieve geesten, met een gevoel voor stijl, die niet begrijpen waarom het niet het hele jaar door kerst kan zijn

Minder geschikt voor: mensen die moeite hebben met het matchen van kleuren, niet houden van een overdaad aan prikkels of die allergisch zijn voor gezelligheid

Komen jouw vrienden en familie altijd naar jou toe als ze een cadeau voor iemand moeten kopen? Word jij vaak uitgenodigd voor verjaardagen van vage kennissen, omdat jij altijd precies het juiste geschenk weet mee te nemen? Dan is de rol van Cadeau Expert misschien meer jouw ding.

In deze functie help je mensen om een geschikt kado voor hun geliefden te vinden tijdens de feestdagen. Jouw dag is compleet als mensen met een glimlach (en het perfecte kado) de winkel verlaten.

Geschikt voor: individuen met een gezonde dosis aan mensenkennis en ontwikkelde vaardigheden in het inpakken van kadootjes

Minder geschikt voor: mensen die standaard een fles wijn of bos bloemen op feestjes meebrengen

Ben jij allergisch voor neppe kerstbomen? Heb jij na de feestdagen altijd medelijden met alle achtergelaten kerstbomen en zou je ze het liefste allemaal mee naar huis nemen? Dan is de bijbaan van Kerstboom Verkoper iets voor jou!

In deze functie ga jij voor iedere kerstboom die in de winkel arriveert een nieuw (tijdelijk) huis zoeken. Jij bent het aanspreekpunt voor klanten die de frisse geur van dennen in hun huis willen halen. Dit betekent dat je een paar stevige schouders nodig hebt, want slepen met kerstbomen behoort tot jouw dagelijkse taken.

Geschikt voor: bezitters van groene vingers, veelvuldig bezoekers van de sportschool, mensen die graag met hout werken

Minder geschikt voor: individuen die altijd vergeten om de plantjes thuis voldoende water te geven

Bovenstaande opties waren een selectie uit het aanbod van vacatures voor tijdens de feestdagen. Heb je na het lezen van bovenstaande beschrijvingen interesse gekregen in een meer permanente baan? Bekijk dan nu de andere vacatures op Adzuna.