Bladeren Adzuna Blog »

Banen voor Levensgenieters

life beautiful pillow couch

We kennen allemaal wel iemand die onder de noemer levensgenieter valt. Misschien ben jij er zelf wel eentje. Een levensgenieter herken je aan het optimisme en het energieke karakter. De krachten van een levensgenieter zit in het overbrengen van ideeën op anderen. Een levensgenieter is ook iemand die bomvol zit met ideetjes en plannetjes. Motiveren is zijn kracht. Daarnaast is een levensgenieter leuk gezelschap. Een levensgenieter heeft humor en is vaak een heerlijke verhalenverteller. Herken jij je hierin? Dan zijn wellicht onderstaande banen op jouw lijf geschreven!

Activiteitenbegeleider

Een activiteitenbegeleider is een bedenker van ideeën. Je hoort het al: een geschikte baan voor een levensgenieter. Je zit bomvol plannen en je mag deze zelfs in de praktijk waar maken. Als activiteitenbegeleider kom je bijvoorbeeld terecht op een dagcentrum, in een verzorgingstehuis of bij een opvang.

Je organiseert toepasselijke activiteiten voor cliënten of (buurt)bewoners. Daarbij is het belangrijk dat de aanwezigen op een bepaalde manier nuttig bezig zijn of een plezierige tijd hebben. Je kan van alles verzinnen. Met verstandelijk gehandicapte mensen kan je muziek maken, met bejaarde vrouwen kan je een middagje breien en met kinderen met autisme kan je een middagje schilderen.

Naast het verzinnen van plannen en deze uitvoeren, moet je ook goed begeleiden. Het is belangrijk dat je de mensen vaak helpt om op een bepaalde manier zelfstandig te worden of te zijn. En dat kan natuurlijk niet zonder hulp.

Enkele kenmerken

 • MBO-niveau
 • Bruto maandsalaris van minimaal € 1.630,-
 • Eigen inbreng zeer gewaardeerd

Advertentieverkoper

We kennen allemaal de welbekende advertentieverkoper. Vaak een vlot pratende persoon die je graag iets meer wil vertellen over een product, dienst of organisatie met als doel verkopen of een abonnement afsluiten. Om aan de gang te gaan als advertentieverkoper is het belangrijk dat je enthousiast bent en sociaal ingesteld bent. Je moet op mensen af durven stappen en ze aanspreken. Nu is dat vaak niet echt een probleem voor de levensgenieters. Ze stappen vol optimisme op mensen af en als verhalenvertellers weten ze anderen te overtuigen om toch voor hun dienst, product of bedrijf te kiezen.

Als advertentieverkoper kan je op verschillende plekken terechtkomen. Je kan op straat mensen aanspreken, maar dit kan ook via de telefoon zijn of door op bezoek te gaan bij bedrijven. De mogelijkheden zijn breed, en zo is de baan dat ook! Het is belangrijk dat je als advertentieverkoper een netwerk weet te bouwen. Je moet weten waar de kansen liggen en zorgen dat je een groot netwerk hebt waar je op terug kunt vallen.

Enkele kenmerken:

 • MBO-niveau of HBO-niveau
 • Bruto maandsalaris van minimaal € 1.750,-
 • Eigen inbreng nodig

Verkoper in een winkel

Een levensgenieter is een verhalenverteller, sociaal ingesteld en vaak toch gericht op de ander. Een perfecte verkoper dus! Een levensgenieter is vaak op de goede plek in een winkel. Of je nu bloemen of computers moet verkopen, als verhalenverteller weet je er altijd een commercieel sprookje van te maken.

Als verkoper in een winkel help je klanten als ze vragen hebben en geef je ze vrijblijvend advies. Je kent de ins- en outs van de producten en kan de verschillen benoemen tussen de producten. Omdat een levensgenieter graag verhalen vertelt, worden alle feitelijkheden op een mooie wijze verteld.

Enkele kenmerken:

 • MBO-niveau of HBO-niveau
 • Bruto maandsalaris van minimaal € 1.200,-
 • Eigen inbreng nodig

Blogger

Natuurlijk! Blogger! Een levensgenieter is een heerlijke verhalenverteller en als je ook nog eens een vlotte pen hebt, dan is schrijver op je lijf geschreven. Als blogger kan je alle kanten op. Je kan een eigen blogplatform starten of als copywriter aan de slag gaan voor bedrijven. Er is in ieder geval meer dan genoeg werk in. En het fijne is, je kan op eigen houtje aan de slag als blogger op zzp-basis.

Blogger worden kan iedereen. Daar heb je geen opleiding voor nodig. Wel is het verstandig om enige kennis te hebben van online marketing en hoe Google werkt. Daar moet je namelijk goed op inspelen. Zoekwoorden, meta-beschrijvingen en verdere optimalisatie in Google, het zijn dingen waar je van op de hoogte moet zijn.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je goed kan schrijven. Foutloos Nederlands, vlot taalgebruik en goed rekening kunnen houden met de tone-of-voice van de verschillende platformen.

Enkele kenmerken:

 • MBO-niveau of HBO-niveau
 • Bruto maandsalaris tot maximaal € 4.000,-
 • Eigen inbreng nodig

Waar je naar moet zoeken als levensgenieter

Voor levensgenieters zijn er meer dan genoeg banen in de omloop. De vier genoemde banen in dit artikel zijn uiteraard niet de enige banen die geschikt zijn voor de levensgenieter. Ze geven weer wat bij dit type persoon past. Het is belangrijk als een levensgenieter in zijn werk plannetjes kan bedenken en uitvoeren, verhalen kan vertellen en zijn energieke ei kwijt kan. Het zijn de krachten van de levensgenieter en er zijn meer dan voldoende banen die roepen om dit soort talenten!

Inspiratie gekrege om een nieuwe baan te vinden? Neem een kijkje naar Adzuna voor alle huidige vacatures!