Bladeren Adzuna Blog »

Waarom koffie essentieel is op de werkvloer

coffee laptop work

Nederlanders kennen het allemaal, het eerste bakje koffie, waar ze al naar uit kijken voordat ze überhaupt uit bed komen. Dit is heel duidelijk terug te zien in zo’n gemiddeld 4 kopjes koffie per dag. Nederlanders drinken niet voor niets zoveel koffie. Meer dan de helft van de werkende Nederlanders, namelijk 57%, zegt dat ze productiever en efficiënter werken zijn na een goed bakje koffie. Dit blijkt uit een onderzoek dat Kaldi liet uitvoeren bij 1.400 Nederlanders: hoe beter de koffie, hoe beter de productiviteit.

Belangrijkste aspecten voor een goede bak koffie

Het begint bij de kwaliteit van de koffie. Maar hoe kunnen we de kwaliteit van koffie op de werkvloer precies meten? Volgens Ruigrok heeft werkend Nederland een top 5 aan belangrijkste aspecten gekozen, van een goede koffie:

  1. De smaak van de koffie
  2. Als het gratis verkrijgbaar is
  3. Mogelijkheid om uit soorten te kiezen
  4. Duur van bereiden
  5. Gebruiksvriendelijkheid van de automaat

Koffie zorgt voor een aantal voordelen op de werkvloer, maar ook voor onze gezondheid op lange termijn.

Verbeterde Prestatie

Cafeïne is een stimulerend stofje dat wij door middel van o.a. koffie binnenkrijgen. Volgens het Nederlandse voedingscentrum, zorgt cafeïne voor meer concentratie, snelheid, uithoudingsvermogen en kracht. Dit zijn allemaal factoren die belangrijk zijn om op een lange werkdag goed te presteren, of je nou een marketeer bent of een bouwvakker.

Sociale Samenhang

social work laptops laugh

Koffie op de werkvloer zorgt ook voor een sociale samenhang met collega’s. Op het moment dat mensen zich verzamelen bij de koffiezetapparaat, krijgen mensen een gezellig praatje met elkaar over onderwerpen die buiten het werk omgaan. Dit zorgt voor een stressloos tussendoortje.

Voorkomen van Ziektes

Mensen die koffie drinken verkleinen de kans op Alzheimer en Diabetes. Koffie kan een remmend effect hebben op kanker en het vermindert ook de kans op hart– en vaatziektes.

Als werkende Nederlanders op zowel korte termijn als op lange termijn goede bakjes koffie blijven drinken, zullen ze gezond blijven, waardoor ze langer zullen leven, en langer kunnen werken.

Natuurlijk voor de mensen die overgevoelig zijn voor koffie zouden bijvoorbeeld voor de cafeïnevrije opties kunnen kiezen of blijven bij een kopje thee. Veel (kruiden) theeën bevatten antioxidanten die je immuunsysteem een boost kan geven waardoor je ook efficiënter zal presteren op de werkvloer!  

Heb je van je koffie genoten en ben je op zoek naar een baan? Kijk eens op Adzuna.