Bladeren Adzuna Blog »

Top 10 Tips Voor Een Succesvol Skype Interview

woman laptop video phone

Interviews kunnen soms erg beangstigend zijn vooral als je face-to-face met de CEO van een erg belangrijk bedrijf bent. Maar video-interviews worden steeds populairder over de jaren heen, waardoor veel mensen op zich gemak thuis of in een cafeetje hun interview kunnen doen. Hier bij Adzuna hebben we een lijst van 10 tips opgesteld om in jouw volgend Skype interview te knallen.

1. Bereid eerst je omgeving voor
In tegenstelling tot face-to-face interviews, is jouw huisje een mooi kantoor waar je antwoorden zal beantwoorden. Eerst, moet je besluiten waar je je Skype interview gaat houden – ergens dat niet alleen schoon en professioneel eruit ziet, maar waar er ook goede Wifi verbinding is. Haal de posters van je muur af, maak je bed op, was de vieze borden en glazen achter je. Zorg dat je genoeg tijd voor jezelf overhoudt voordat je het interview aangaat, zodat je goed voorbereid bent.

2. Zet je Skype op een professionele manier op
Voordat je je interview begint, zorg dat je je Skype naam en profiel foto op een professionele manier opzet. Zet je Skype naam bijvoorbeeld om naar je volledige naam om misverstanden te voorkomen. Voor je Skype icoon, gebruik een lachende foto van jezelf, zoals je op LinkedIn zou doen. Vergeet niet dat de eerste indruk zwaar telt dus zorg ervoor dat alles professioneel eruit ziet.

3. Bereid je voor met familie of vrienden
Zorg er eerst voor dat je camera op de juiste positie staat. Buig het zo dat je hoofd, schouders en bovenlichaam in beeld zijn. Probeer video-chatten met je familie of vrienden van tevoren zodat je weet wat wel en niet werkt. Je zal bijvoorbeeld misschien een nieuwe microfoon moeten bestellen of eentje lenen.

4. Als je thuis niet kan Skypen – ga naar een cafeetje
woman laptop coffee cafe
Mocht je Wifi niet werken, of je hebt luidruchtigheid in de buurt zoals honden die blaffen – geen stress. Ga naar een koffiecafeetje die je kent met stille ruimtes en een goede Wifi verbinding (zorg dat je dit checkt vóór je interview). Zorg ervoor dat je je comfortabel genoeg voelt om een interview op dat plekje te doen, en mail de interviewer dat je daar zal interviewen. Leg uit dat je ergens anders moet gaan zitten door technische problemen en dat je oortjes zal gebruiken.

5. Plan je antwoorden zoals de echte interview
Net als in een normale interview, onderzoek het bedrijf en bereid je voor. De interviewer zal hoogstwaarschijnlijk over je zelf willen weten, wat je weet over het bedrijf en waarom je daar wil gaan werken, vervolgens kan nog meer diepgang geven aan je antwoorden.

6. Hou je notities dichtbij je tijdens het interview
Een groot voordeel van een Skype interview is dat je je notities bij je kan houden zonder dat de interviewer dit opvalt. Als er een belangrijke punt of vraag is die je wilt stellen, notities zorgen ervoor dat je dit snel kan doorlezen mocht je iets vergeten zijn.

7. Kleed je om indruk te maken
Als het om video interviews gaat, heeft kleding er net zoveel mee te maken als normale interviews. Als je een een mooi shirtje of blouse draagt zal je meer professioneel over gaan komen. Als je struggelt om wat je moet gaan dragen, neem een kijkje naar onze tips.

8. Hou rekening met je houding
Het klinkt misschien voor de hand liggend maar soms vergeet je de kleine dingen als je met iemand via een scherm praat. Gezichtsuitdrukkingen en houding zijn erg belangrijk in alle soorten interviews, dus zorg ervoor dat je let op wat je doet. Je stem zal waarschijnlijk wat luider en duidelijker moeten zijn dan een normale interview door achtergrondgeluiden en als de verbinding niet compleet perfect is.

9. Geen stress als je technische problemen hebt!
no stress bus image

Als er technische problemen zijn, geen probleem! Je interviewer zal heus wel gewend zijn aan kleine technische problemen tijdens video interviews. Als je bijvoorbeeld de vraag niet goed hebt gehoord, vraag netjes of ze de vraag kunnen herhalen. Als je het probleem aanhoudt, kan je ook vragen of hun verbinding sterk genoeg is.

10. Volg je interview na
Ondanks het feit dat het een normale face-to-face interview is, is het alsnog erg belangrijk deel van het proces. Zorg er daarom voor dat je een mailtje stuurt met een bedankje en dat je er naar uit kijkt om meer van hun te horen.

Met deze tips kom je zeker dichtbij een succesvol Skype interview! Heb je deze tips goed doorgenomen en ben je klaar om een nieuwe baan te vinden? Check al onze vacatures op Adzuna en solliciteer vandaag.