Bladeren Adzuna Blog »

Dit Moet Je Dragen Bij Een Interview: Top 10 Tips

Wij begrijpen zeker dat interviews stressvol kunnen zijn: het blootstellen van al je beste kwaliteiten aan een paar onbekende mensen in een korte tijd is ver van makkelijk. Naast het feit dat je goed moet kunnen praten, moet je er ook nog eens verzorgd en netjes uit zien! Om dingen ietsje makkelijker te maken, hebben de recruitment experts bij Adzuna een gids in elkaar gezet over de beste outfit keuzes voor jouw interview om echt een indruk achter te laten.

Kleed Je Aan Om bij de Bedrijfscultuur te Passen

Het eerste wat je moet overwegen bij het kiezen van je interview outfit is de bedrijfscultuur. Start-ups en creatieve bedrijven zijn geneigd om een relaxtere dresscode te hebben dan grotere corporaties. Als je met je fijnste pak op komt dagen zal je waarschijnlijk een beetje overdressed zijn. Evenzo, om met een spijkerbroek bij het hoofdkantoor van een internationaal financieel bedrijf op te dagen – ja zelfs met een donkere spijkerbroek – het is misschien niet het beste idee. Je kan doormiddel van ‘Over Ons’ pagina’s of social media pagina’s een indruk krijgen van de bedrijfscultuur. Neem eens andere werknemers hun outfits als voorbeeld!

Vermijd Te Veel Accessoires

Vermijd accessoires die voor afleiding van je persoonlijkheid kunnen zorgen. Misschien denk je dat je originele das die je hebt ontvangen op Vaderdag je apart zet van de rest, maar je wil indruk achterlaten op de interviewer door wat je gezegd hebt, eerder dan wat je aan hebt. Voor wat formelere instanties, moet je je manchetknopen, oorbellen of zelfs sokken zo neutraal mogelijk houden.

Neem een kijkje naar top 10 tips in de gids hieronder:

infographic outfit interview

Inspiratie gekregen om te spetteren in een interview maar nog geen baan? Kijk eens op Adzuna voor al onze actuele vacatures!