Bladeren Adzuna Blog »

Smedvig Capital investeert £8 miljoen in zoekmachine voor vacatures Adzuna

Adzuna (www.adzuna.nl), de zoekmachine voor vacatures, kondigt aan dat het £8 miljoen (€9,1 miljoen) van Smedvig Capital heeft ontvangen. Tijdens de ‘Series C’ financieringsronde zien we dat `Smedvig`, samen met ‘Index Ventures’, ‘Passion Capital’, ‘LocalGlobe’ en meer dan 400 ‘Crowdcube’ investeerders, de financiering van het bedrijf op £12 miljoen brengen.

Adzuna is in 2011 opgericht door hetzelfde team als dat achter Gumtre, Zoopla en Qype zit. Deze week heeft Adzuna ‘Find a job’ (findajob.dwp.gov.uk) gelanceerd. Deze dienst, voorheen bekend als Universal Jobmatch, is één van de grootste websites van de Britse overheid en verbindt miljoenen werkzoekenden met duizenden werkgevers, zowel online als via arbeidsbureaus door het gehele land.

Het in Verenigd Koninkrijk opgerichte Adzuna is uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende zoekmachines voor vacatures ter wereld. De website werft 10 miljoen bezoekers per maand in 16 verschillende landen. De site genereert meer dan £1 miljoen aan maandelijkse inkomsten en heeft honderdduizenden mensen geholpen bij het vinden van een baan. Het bedrijf groeit door met meer dan 5.000 geïntegreerde websites, 7 miljoen geregistreerde gebruikers, miljoenen CV’s, een recente lancering in de Verenigde Staten, en de komst van de innovatieve ValueMyCV-tool.

Naast de fondsenwerving en het volgen van een competitief inkoopproces, heeft het bedrijf deze week ‘Find a job’ gelanceerd, ter vervanging van Universal Jobmatch. Als één van de grootste online overheidsdiensten verbindt ‘Find a job’ miljoenen werkzoekenden met duizenden werkgevers, zowel online als via arbeidsbureaus in het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe website biedt een snelle, eenvoudige ervaring en een efficiënte zoekfunctie doordat gebruik gemaakt wordt van de technologie van Adzuna. Hierdoor worden werkzoekenden snel en effectief gekoppeld aan passende vacatures van de werkgevers.

De nieuwe financiering zal worden gebruikt om internationaal en in het Verenigd Koninkrijk te groeien. Daarnaast wordt met de financiering ook geïnvesteerd in de technologie van Adzuna. Hierbij wordt voortgebouwd op een voorlopend zoek- en machinelearningplatform dat miljoenen vacatures op één plek bijeenbrengt, en verfijnde zoekopties en nuttige data toevoegt over de arbeidsmarkt. De belangrijkste prioriteiten voor 2018 en daarna zijn onder andere: de uitbreiding van de geavanceerde ontwikkeling- en datawetenschap-teams van het bedrijf, een snelle uitbreiding op de Amerikaanse markt en een uitbreiding van de groeiende internationale activiteiten.

Doug Monro, mede-oprichter van Adzuna, zei (vertaald vanuit Engels): “We zijn trots op het uitmuntende team en het platform dat we hebben gebouwd bij Adzuna, en we zijn goed op weg om onze missie te verwezenlijken door miljoenen mensen wereldwijd te helpen om beter een baan te vinden die bij ze past. Het bedrijf is al winstgevend, maar we hebben besloten deze financieringsronde te verhogen om nog sneller te groeien. De samenwerking met Smedvig was een logische keuze voor de volgende fase van onze groei. Hun specifieke focus op lange termijn investeringen geleverd door een ervaren, analytisch team onderscheidt zich van de door pieken en dalen gekenmerkte benadering van sommige andere venture investeerders. We kijken ernaar uit om samen geweldige dingen te bereiken.

Robert Toms, Managing Director van Smedvig, merkte op (vertaald vanuit het Engels): “We zijn verheugd om samen te werken met Andrew en Doug, het zijn ervaren ondernemers met geweldige resultaten. Het Adzuna-team heeft de afgelopen jaren veel bereikt. Het is fantastisch om te zien hoe ze een belangrijk overheidscontract in het Verenigd Koninkrijk winnen, terwijl tegelijkertijd hun internationale expansie in een stroomversnelling komt. Wij geloven dat de innovaties die ze op de markt blijven brengen wereldwijd de manier zal veranderen waarop mensen naar banen zoeken.”.

— Einde bericht —

Contact:

Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen via ons contactformulier: link