Bladeren Adzuna Blog »

4 goede redenen om onsite projecten te kiezen als freelancer

freelance laptop camera coffee

Wanneer je denkt aan freelancen, denk je gelijk aan werken van waar je maar wil. Vaste werknemers worden daarentegen geassocieerd met werken op een vaste locatie. Toch bestaan er tegenwoordig verschillende opties die tussenbeide liggen. Het aantal aannemers en freelancers die onsite bij de klant werken is gestegen.

Of je als freelancer onsite wil werken is afhankelijk van je prioriteiten. Dit zijn de vier grootste voordelen van onsite werken volgens IT- en managementconsultancy Right People Group.

Je vermijdt harde concurrentiestrijd en wordt beter betaald

De globalisatie in combinatie met de opkomst van digitale platformen heeft gezorgd voor meer mogelijkheden om te werken op afstand. Dit kan zeker nuttig zijn, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Het kan ervoor zorgen dat je, tijdens je zoektocht naar nieuwe opdrachten, in competitie bent met de hele wereld. Dit kan invloed hebben op je loon en je kans om geselecteerd te worden.

Bij onsite projecten is het een compleet ander verhaal. Gekwalificeerde IT-freelancers gevestigd in India zullen bijvoorbeeld geen onsite project in Londen aannemen. Indien je gekwalificeerd en beschikbaar bent, is de kans groot dat je gekozen zal worden voor een onsite project. Daarnaast wordt je vaak betaald naargelang de levenskost van je omgeving.

Het kan je inkomsten verhogen

Naast een hoger uurtarief is er nog een andere reden waarom onsite freelancers meer verdienen. Want laten we eerlijk zijn: niet veel freelancers die op afstand werken zijn in staat om al hun werkuren te factureren. Wanneer je bijvoorbeeld 40 uur besteedt aan een bepaalde opdracht, maar je had met de klant afgesproken om het in 20 uur te doen, dan zal je maar voor 20 uur betaald worden.

Bovendien kost het veel tijd om nieuwe opdrachten te vinden, je administratie te beheren, ideeën te pitchen en meetings te houden met potentiële klanten. Dit zijn allemaal zaken waarvoor geen enkele klant je zal willen betalen. Het is zogezegd tijd die je investeert in je toekomstige verdiensten.

Bij onsite projecten kan je een veel hoger percentage van je werkuren factureren. Je komt ‘s ochtends aan op je werk, ’s avonds ga je terug naar huis. Alle tijd daartussen, behalve de lunchpauze, wordt beschouwd als werkuren. Onsite projecten duren vaak ook langer en een goed voltooid project resulteert vaak in een volgend project. Hierdoor ben je langer bij dezelfde klant in dienst, zonder dat je telkens opnieuw op zoek moet gaan naar nieuwe opdrachten.

Meer sociaal contact

Zoals je misschien al gemerkt hebt, kan het leven als freelancer best eenzaam zijn. Je moet meer moeite doen om sociaal te zijn tijdens je werkdagen dan iemand die onsite in een bedrijf werkt. Een onsite project staat gelijk aan het hebben van collega’s; mensen waarmee je ideeën kunt uitwisselen, mee kan gaan lunchen of een biertje mee kan gaan drinken na het werk.
Let op: als je eerder introvert bent is de kans groot dat je deze sociale verplichtingen vervelend vindt. Een gedeelde fysieke werkplaats is dan misschien een minder goede keuze.

Je krijgt een degelijke werkplek – gratis en voor niets!

Sommige freelancers werken graag in hun pyjama vanuit hun luie zetel. Het niet hebben van een geschikte werkplek kan op lange termijn echter een last zijn voor je rug. Natuurlijk bestaan er coworking cafés en kantoren, maar deze zijn vaak te lawaaierig om geconcentreerd en efficiënt te kunnen werken. Bovendien brengt dat ook weer extra kosten met zich mee.

Als onsite freelancer zal je werkgever zorgen voor een bureau om aan te werken. Vaak wordt er ook gezorgd voor al het andere materiaal dat je nodig hebt.

Zo zie je maar. Ook al lijkt het ideaal om te werken van waar je maar wil, heeft onsite werken toch ook zijn voordelen. Inspiratie gekregen om een nieuwe baan te vinden? Kijk eens naar al onze actuele vacatures.