Bladeren Adzuna Blog »

Ongebruikelijke voordelen aangeboden in vacatures

Laptop, bedrijfswagen of gratis lunch op het werk? Het zijn slechts een aantal van de voorkomende personeelsvoordelen die werkgevers gebruiken om een baan extra interessant te maken voor werkzoekenden.

In de strijd voor talent proberen bedrijven met unieke voordelen kandidaten aan te trekken. Adzuna analyseerde meer dan 250.000 vacatures en verzamelde de meer ongebruikelijke voordelen die worden aangeboden in actuele vacatures.

Oppassen voor de nerf-guns

Zeer populair tegenwoordig zijn de nerf-guns. De plastieken geweren die uit schuim gemaakte projectielen afschieten, komen steeds vaker voor in vacatures in Nederland. Werknemers hebben dan een aantal van deze nerf-guns beschikbaar op kantoor. Een leuke manier om er voor te zorgen dat werknemers steeds alert zijn en de vacaturetekst een uniek jong karakter te geven.

Bordspel avonden

Een spelletje onder collega’s na het werk? Een aantal werkgevers bieden bordspelavonden aan als een manier om na het werk om je collega’s ook eens op een andere manier te leren kennen. Vaak wordt hier dan ook pizza of andere maaltijd bij voorzien.

Pizza op vrijdag of iedere dag gratis fruit

Naast een aantal werkgevers die gratis pizza aanbieden, blijft de gezondheid ook belangrijk met heel wat vacatures die gratis fruit op kantoor als voordeel aanbieden. Handig voor iedereen die wel eens iets gezond wilt snacken tussen de maaltijden door.

FIFA wedstrijden

De passie voor voetbal is duidelijk een belangrijk deel van de Nederlandse cultuur. In vacatures in Nederland vind je dan ook in vergelijking met andere europese landen als Frankrijk en Duitsland het vaakst dat een potje FIFA als ontspanningsmoment aangeboden wordt in de omschrijvingen van vacatures. Het voetbal-videospel laat toe aan collega’s om op een competitieve manier even te ontspannen.

Ontspannende Yoga sessies

Een andere manier waarop werkgevers momenteel ervoor willen zorgen dat werknemers helemaal ‘zen’ zijn, is met Yoga sessies. Een aantal werkgevers bieden Yoga sessies als extraatje bij de job.

Gratis fitnessclub abonnement

Tenslotte is een gratis fitnessclub abonnement een voordeel dat het laatste jaar een sterke opmars maakt in vacatureteksten. Zeker als je een bureaujob hebt, is de nodig fysieke inspanning welkom.

 

Of je nu op zoek bent naar een baan met één van bovenstaande voordelen of niet, met Adzuna vind je nu meteen meer dan 250.000 actuele vacatures in Nederland!